Logistics

Parcel Monitor: Πόσο μπορούν να περιμένουν οι πελάτες για την παραλαβή των παραγγελιών τους;

Με την περίοδο αιχμής των εορταστικών αγορών τού 2023 προ των πυλών, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται, γιατί αναμένεται να είναι αρκετά δυναμική!

Η τελευταία έκθεση της Parcel Monitor προσφέρει μια λεπτομερή και διορατική ανάλυση του τί να περιμένετε κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου αγορών σε διάφορες περιοχές, αποκαλύπτοντας βασικές τάσεις λιανικής, διαρκώς μεταβαλλόμενες συμπεριφορές πελατών και απόψεις ειδικών, που μπορούν να βοθήσουν τις επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζονται για να κάνουν παραδόσεις με drones το 2024

Η νέα ηγεσία των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την βουλγαρική startup, Dronamics, για ανάπτυξη παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone, όχι μόνο σε ελληνικά νησιά, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

H νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ ακολουθεί νέα στρατηγική, ξεκινώντας με τη μείωση των καταστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη και να εξοικονομήσουν προσωπικό, ενώ το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η αλλαγή στην πολιτική των παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone.

Η Amazon ξεκινά παραδόσεις με drones στην Ευρώπη

Η Amazon ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη χρήση drones κατά την παράδοση πακέτων σε πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία από το 2024 σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Οι επιλεγμένοι πελάτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν με drones αντικείμενα βάρους έως και 2 κιλών στους κήπους τους. Η εταιρεία θα αποκαλύψει σύντομα τις πρώτες περιοχές όπου η παράδοση drone θα είναι διαθέσιμη δοκιμαστικά για τους πελάτες.

Η ACS εγκαινίασε το νέο κέντρο διαλογής της, συνολικής επένδυσης 50 εκ. ευρώ

H ACS εγκαινίασε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου το νέο Κέντρο Διαλογής της στο Αιγάλεω, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Quest, κ. Θεόδωρου Φέσσα, της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Quest, κ. Έφης Κουτσουρέλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Quest και Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ACS, κ. Απόστολου Γεωργαντζή, ανώτατων στελεχών του Ομίλου Quest και της ACS, εκπροσώπων τοπικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και μεγάλων πελατών της ACS.

Η Softweb συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο για την  Έρευνα στις Μεταφορές

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Χατζηγεωργίου Δημήτρης, Εμπορικός Διευθυντής της Softweb, πραγματοποίησε μια ουσιαστική παρουσίαση στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα: "Ψηφιακός μετασχηματισμός: Μια υπόθεση που μας αφορά όλους".

Η εκδήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές - ICTR 2023, η οποία συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ηγέτες διαφόρων κλάδων για να συζητήσουν τον καθοριστικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στο σημερινό δυναμικό τοπίο.

Η DHL έχει 100.000 σημεία πρόσβασης στην Ευρώπη

Την περασμένη εβδομάδα, η DHL eCommerce εγκαινίασε το 100.000ο σημείο πρόσβασης στην Ευρώπη. Το δίκτυο δεμάτων της αποτελείται πλέον από 80.000 σημεία εξυπηρέτησης και 20.000 θυρίδες δεμάτων, γεγονός που το καθιστά το μεγαλύτερο και πυκνότερο δίκτυο δεμάτων στην Ευρώπη.

Ο ειδικός logistics ηλεκτρονικού εμπορίου του Ομίλου DHL, εγκαινίασε το νεότερο σημείο πρόσβασης στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Τα σημεία πρόσβασης είναι σημεία εξυπηρέτησης (ή καταστήματα δεμάτων) ή τοποθεσίες αυτόματων θυρίδων, όπου οι πελάτες μπορούν να στείλουν, να παραδώσουν ή να παραλάβουν δέματα.

Ο πρώτος στόλος αυτόνομης παράδοσης στην Ευρώπη λειτουργεί στο Βίλνιους

Η Clevon, μια startup από την Εσθονία, διεκδικεί την ευρωπαϊκή πρωτιά στον τομέα της αυτόνομης παράδοσης.

Αρκετά ηλεκτρικά οχήματα / μεταφορείς χωρίς οδηγό τής εταιρείας, πλοηγούνται σε δημόσιους δρόμους, παραδίδοντας είδη παντοπωλείου στο κέντρο της πρωτεύουσας της Λιθουανίας, Βίλνιους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πιλοτική πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την ACS

Πιλοτική πτήση αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κω προς την Ψέριμο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι εταιρείες του Ομίλου Quest, ACS και Uni Systems, μαζί με το Pleiades IoT Innovation Cluster και την PROBOTEK.

Η «Πέραν της Οπτικής Επαφής» (BVLOS) άδεια χορηγήθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο ακριτικό νησί της Ψερίμου με πεδίο απογείωσης στην περιοχή Τιγκάκι της Κω.

Parcel Monitor: Ο αγώνας των e-commerce logistics στην Ευρώπη το 2023

Καθώς ο πλανήτης προχωρά στην ψηφιακή εποχή, ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου παραμένει στην πρώτη γραμμή του οικονομικού μετασχηματισμού.

Σε όλη την Ευρώπη, το τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσε σημαντική ανάπτυξη, κερδίζοντας τους καταναλωτές με την ευκολία, τις εκτεταμένες προσφορές προϊόντων και τις παράδοσης κατ' οίκον. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που συναγωνίζονται για την υπεροχή στα logistics, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σε τρεις δυνατούς διεκδικητές το 2023: τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Η ACS στους "Πρωταγωνιστές τής Ελληνικής Οικονομίας" και το 2023

Η ACS, εταιρεία του Ομίλου Quest, βραβεύτηκε στη φετινή Τελετή Απονομής των Βραβείων «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.

Για 5η φορά, η εταιρεία διακρίνεται ως η κορυφαία επιχείρηση του κλάδου των ταχυμεταφορών, διακινώντας πάνω από 50 εκατομμύρια αποστολές ετησίως από το σύνολο των υπηρεσιών της.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search