Logistics

Skroutz: Επένδυση σε νέες αποθήκες στον Ασπρόπυργο

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, επενδύει σε νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις αποκλειστικής χρήσης στον Ασπρόπυργο Αττικής συνολικής έκτασης 25.000 τ.μ.

Η νέα επένδυση έρχεται να δώσει σε ακόμα περισσότερους συνεργάτες εμπόρους πρόσβαση σε κορυφαίες υπηρεσίες αποθήκευσης προϊόντων και διεκπεραίωσης παραγγελιών.

Η DHL δοκιμάζει αποστολές χωρίς ετικέτες

Σε αρκετές περιοχές της Γερμανίας, η DHL δοκιμάζει την αποστολή δεμάτων χωρίς τυπωμένες ετικέτες. Αντίθετα, οι πελάτες σε αυτές τις περιοχές μπορούν να τοποθετήσουν ένα χειρόγραφο αναγνωριστικό πακέτου στο κουτί.

Η γερμανική εταιρεία logistics έστειλε ένα ενημερωτικό e-mail στους πελάτες σχετικά με αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα που ονομάζεται «Παραλήφθηκε χωρίς εκτυπωτή». Δεν είναι σαφές το ποιες περιοχές υποστηρίζονται, αλλά οι επιλέξιμοι πελάτες θα λάβουν ένα e-mail σχετικά με το εάν θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν.

Shein και Temu μπλοκάρουν τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές

Tα δημοφιλή online marketplaces Shein και Temu στέλνουν τόνους αγαθών καθημερινά από την Κίνα στην Ευρώπη. Μόνο στη Γερμανία, υπολογίζεται ότι στέλνει περίπου 400.000 πακέτα την ημέρα, ή σχεδόν 150 εκατομμύρια ετησίως!

Αυτό το γεγονός προκαλεί σοβαρές συνέπειες στην αγορά των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών, λένε οι ειδικοί.

Οι Θυρίδες της BOX NOW τώρα και στο κατάστημα Public Συντάγματος

Τα Public διευρύνουν την υπηρεσία locker pick up 24/7 και τη φέρνουν στο κατάστημα ναυαρχίδα της αλυσίδας, τοποθετώντας τα ειδικά σημεία συλλογής και στο Public Συντάγματος, στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας.

Έτσι, δίνουν στους καταναλωτές τη δυνατότητα να παραλάβουν ακόμη περισσότερα από προϊόντα, ακόμη πιο εύκολα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Η Amazon στρέφεται σε τρένα και σκάφη αντί για φορτηγά στην Ευρώπη

Η Amazon χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τις σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές στην Ευρώπη, με αύξηση 50% στη χρήση τους φέτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι σιδηροδρομικές και μικρές αποστάσεις δεν είναι μόνο πιο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά συχνά πιο αποτελεσματικές, αλλά και πιο γρήγορες.

Parcel Monitor: Πόσο μπορούν να περιμένουν οι πελάτες για την παραλαβή των παραγγελιών τους;

Με την περίοδο αιχμής των εορταστικών αγορών τού 2023 προ των πυλών, οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται, γιατί αναμένεται να είναι αρκετά δυναμική!

Η τελευταία έκθεση της Parcel Monitor προσφέρει μια λεπτομερή και διορατική ανάλυση του τί να περιμένετε κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου αγορών σε διάφορες περιοχές, αποκαλύπτοντας βασικές τάσεις λιανικής, διαρκώς μεταβαλλόμενες συμπεριφορές πελατών και απόψεις ειδικών, που μπορούν να βοθήσουν τις επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζονται για να κάνουν παραδόσεις με drones το 2024

Η νέα ηγεσία των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την βουλγαρική startup, Dronamics, για ανάπτυξη παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone, όχι μόνο σε ελληνικά νησιά, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

H νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ ακολουθεί νέα στρατηγική, ξεκινώντας με τη μείωση των καταστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη και να εξοικονομήσουν προσωπικό, ενώ το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η αλλαγή στην πολιτική των παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone.

Η Amazon ξεκινά παραδόσεις με drones στην Ευρώπη

Η Amazon ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη χρήση drones κατά την παράδοση πακέτων σε πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία από το 2024 σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Οι επιλεγμένοι πελάτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν με drones αντικείμενα βάρους έως και 2 κιλών στους κήπους τους. Η εταιρεία θα αποκαλύψει σύντομα τις πρώτες περιοχές όπου η παράδοση drone θα είναι διαθέσιμη δοκιμαστικά για τους πελάτες.

Η ACS εγκαινίασε το νέο κέντρο διαλογής της, συνολικής επένδυσης 50 εκ. ευρώ

H ACS εγκαινίασε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου το νέο Κέντρο Διαλογής της στο Αιγάλεω, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Quest, κ. Θεόδωρου Φέσσα, της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Quest, κ. Έφης Κουτσουρέλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Quest και Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ACS, κ. Απόστολου Γεωργαντζή, ανώτατων στελεχών του Ομίλου Quest και της ACS, εκπροσώπων τοπικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου και μεγάλων πελατών της ACS.

Η Softweb συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο για την  Έρευνα στις Μεταφορές

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Χατζηγεωργίου Δημήτρης, Εμπορικός Διευθυντής της Softweb, πραγματοποίησε μια ουσιαστική παρουσίαση στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα: "Ψηφιακός μετασχηματισμός: Μια υπόθεση που μας αφορά όλους".

Η εκδήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές - ICTR 2023, η οποία συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ηγέτες διαφόρων κλάδων για να συζητήσουν τον καθοριστικό ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού στο σημερινό δυναμικό τοπίο.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search