Telecoms

MWC24: 11η συνεχόμενη ελληνική αποστολή, στο μεγαλύτερο συνέδριο καινοτομίας παγκοσμίως

Τη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή συνδιοργανώνει για τη διεθνή έκθεση MWC24 Barcelona, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη σημαντικότερη εκδήλωση στον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών παγκοσμίως, η οποία θα διεξαχθεί την περίοδο από 26 έως 29 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Fira Gran Via της Βαρκελώνης, η χώρα μας θα δώσει το παρόν στην έκθεση με τη μεγαλύτερη παρουσία μέχρι σήμερα.

Ανάγκη νέου οράματος στην ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη

Τον κώδωνα του κινδύνου για εξασθένιση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοινωνιών κρούουν 26 θεσμικοί φορείς και μεμονωμένες εταιρείες του κλάδου.

Σε κοινό τους “μανιφέστο” οι εν λόγω φορείς, ανάμεσα στους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων (ΕΤΝΟ) και η Ένωση Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας (GSMA), εκφράζουν φόβους για ψηφιακή υστέρηση της Ένωσης έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Πάνω από $260 δισ. οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο Internet of Things

Δυνάμεις ανακτά η αγορά του Internet of Things (IoT) στην Ευρώπη. Για του λόγου το αληθές, οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στο IoT εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα $260 δισ. το 2024, δείχνοντας ανθεκτικότητα εν μέσω της παγκόσμιας αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του “Worldwide Internet of Things Spending Guide” της IDC, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επενδύσουν περίπου $260 δισ. σε λύσεις, που σχετίζονται με το Internet of Things (IoT) το 2024.

Έσοδα $400 δισ. αναμένονται για τους παρόχους 5G το 2024

Πρόσθετα έσοδα από υπηρεσίες, της τάξης των 400 δισ. δολαρίων, φέρνει το 2024 στους παρόχους το 5G.

Νέα έρευνα της Juniper Research ανάμεσα στους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στις αγορές τηλεπικοινωνιών, διαπίστωσε ότι οι πάροχοι θα δημιουργήσουν έσοδα $400 δισ. από υπηρεσίες, που παρέχονται μέσω δικτύων 5G το 2024. Το ποσό αυτό συνιστά ετήσια αύξηση 32% από την αντίστοιχη επίδοση του 2023.

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά της για το 2024 παρουσίασε η διοίκηση της ADAPTIT, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πλέον εξωστρεφείς εταιρείες της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της ADAPTIT, ο κύκλος εργασιών για το 2023 θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2022, ενώ η συνολική αύξηση κύκλου εργασιών την τελευταία πενταετία ανέρχεται σε 350% . Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται πως θα κινηθούν σε επίπεδα άνω των 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Το 5G Conference μεγαλώνει και μετασχηματίζεται σε  Advanced Telecoms & IoT Summit!

Μετά από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το 5G Conference SE Europe μεγαλώνει και μετατρέπεται σε μια πιο ευρεία διοργάνωση για τις τηλεπικοινωνίες, το Advanced Telecoms & IoT Summit.

Το Advanced Telecoms & IoT Summit 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

5G σε όλους τους διαδρόμους μεταφορών θέλει η Ε.Ε.

Συνδεσιμότητα 5G σε όλο το μήκος των αυτοκινητόδρομων της, θέλει να αποκτήσει η Ευρώπη, με στόχο αφενός να υποστηρίξει τις υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και αφετέρου να παρέχει συνδεσιμότητα Gigabit στους χρήστες και τους επιβάτες των οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε έναν τρίτο γύρο προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, αξίας άνω των 240 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του ψηφιακού σκέλους του μηχανισμού “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF - Ψηφιακός τομέας) για την ενίσχυση της ανάπτυξης υπερταχέων, ασφαλών και βιώσιμων ψηφιακών υποδομών.

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference SE Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου το 5G Conference Southeastern Europe 2023, το οποίο διοργάνωσε η Verticom.

Το 5G Conference Southeastern Europe πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποτελεί την πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εξελίξεις αναφορικά με το 5G.

Στην τελική ευθεία η διοργάνωση του 5G Conference Southeastern Europe 2023

Μετά την επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση, το 5G Conference Southeastern Europe, η πρώτη εκδήλωση που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εξελίξεις αναφορικά με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G), επιστρέφει στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Επένδυση του Ταμείου Φαιστός στην καινοτόμα ελληνική εταιρεία WINGS ICT Solutions

Η 5G Ventures ανακοινώνει τη συμμετοχή του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» στην ανάπτυξη της ελληνικής εταιρείας WINGS ICT Solutions. Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με τη μορφή της συνεπένδυσης, μαζί με στρατηγικό επενδυτή από την Ελλάδα.

Η WINGS ICT Solutions αναπτύσσει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα IoT με βάση προηγμένες τεχνολογίες όπως το 5G, τα Big Data αλλά και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα και παρέχουν αποτελεσματικότερες λύσεις, με στόχο τη Βιωσιμότητα και τη στόχευση σε Έξυπνες – Ψηφιακές Πόλεις. Με τα χαρακτηριστικά αυτά, η WINGS ICT Solutions έχει όλες τις προοπτικές να διεκδικήσει μερίδιο από τις νέες παγκόσμιες αγορές της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαμορφώνονται.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Telecoms

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search