Cloud

Η Amazon αγόρασε πυρηνικό data centre campus για 650 εκατομμύρια δολάρια

Η Amazon συμφώνησε να αγοράσει το data centre campus της Talen Energy, που βρίσκεται δίπλα σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Talen θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια απευθείας στο κέντρο δεδομένων της AWS από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, που διαθέτει δίπλα από τις εγκαταστάσεις.

Ξεκινάει η κατασκευή του Data Center της Microsoft στα Σπάτα

Με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συνεργασίας με τον Δήμο Σπάτων για τη στήριξη της τοπικής κοινότητας στους τομείς Εκπαίδευσης, Εργασίας και Πολιτισμού, η Microsoft σηματοδότησε την έναρξη των πρόδρομων εργασιών για την κατασκευή του Data Center στα Σπάτα, στο πλαίσιο της στρατηγικής επένδυσης που υλοποίει η Εταιρεία στην Ελλάδα.

Σε προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κυρία Γιάννα Ανδρονοπούλου, μίλησε για τη σημασία που έχει για την εταιρεία η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία των Σπάτων, με στόχο τη δημιουργία στοχευμένης στην περιοχή προστιθέμενης αξίας από την κατασκευή του Date Center.

Η Microsoft επεκτείνει τις υποδομές AI και cloud στην Ευρώπη με επένδυση $2,1 δισ.

Η Microsoft πρόκειται να επεκτείνει τις υποδομές AI και cloud στην Ισπανία, με επένδυση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Μπραντ Σμιθ, Πρόεδρος της εταιρείας έκανε την ανακοίνωση στο X, γράφοντας: "Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα επεκτείνουμε την υποδομή τεχνητής νοημοσύνης και cloud στην Ισπανία κατά 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τα επόμενα δύο χρόνια".

Τα  $500 δισ. θα φτάσει η αγορά υπηρεσιών υποδομής cloud

Σε ανοδική πορεία συνεχίζουν να κινούνται οι δαπάνες των επιχειρήσεων για υπηρεσίες υποδομής cloud, με την τεχνητή νοημοσύνη να ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, για την εκτόξευση των σχετικών επενδύσεων.

Νέα στοιχεία του Synergy Research Group δείχνουν ότι οι επιχειρησιακές δαπάνες του 4ου τριμήνου για υπηρεσίες υποδομής cloud πλησίασαν τα $74 δισ. παγκοσμίως, αυξημένες κατά $12 δισ. σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Η Amazon Web Services δημιουργεί ένα νέο, ανεξάρτητο cloud για την Ευρώπη

Το European Sovereign Cloud της AWS έχει σχεδιαστεί για τους πελάτες του δημόσιου τομέα και οι εταιρείες σε κλάδους υψηλής ρύθμισης, πληρώντας αυστηρές ρυθμιστικές απαιτήσεις σχετικά με τα δεδομένα και τις λειτουργικές απαιτήσεις.

Το AWS European Sovereign Cloud θα είναι φυσικά και λογικά ξεχωριστό από τις υπάρχουσες περιφέρειες της AWS, αλλά θα προσφέρει την ίδια ασφάλεια, διαθεσιμότητα και απόδοση με αυτές.

Στα 101,4 δισ. δολάρια οι δαπάνες για υποδομές cloud το 2023

Ατμομηχανή της αγοράς τεχνολογίας παραμένει το cloud, με τις σχετικές δαπάνες των επιχειρήσεων να βαίνουν αυξανόμενες, παρά τη δυσμενή μακροοικονομική συγκυρία και την οικονομική αβεβαιότητα.

Οι δαπάνες για υποδομές cloud όχι μόνο δεν φθίνουν, αλλά στον αντίποδα αυξάνονται, καθώς ευθυγραμμίζονται με τα εντεινόμενα πλάνα ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων.

Ανοδικά κινούνται οι δαπάνες για υποδομές cloud παγκοσμίως

Ακμαία παραμένει η παγκόσμια αγορά υποδομών cloud, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν πάψει να είναι τόσο φρενήρεις, όσο τα πρώτα χρόνια της πανδημικής κρίσης.

Εντούτοις, οι δαπάνες για υποδομές cloud συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, δεδομένων των αυξημένων αναγκών επιχειρήσεων, οργανισμών και κρατών για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Info Quest Technologies:  Τρία βραβεία για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό στα Cloud Computing Awards 2023

Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε η Ιnfo Quest Technologies στα Cloud Computing Awards 2023, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά η Boussias Events, ένα θεσμό που αναδεικνύει προηγμένες Cloud υπηρεσίες, εφαρμογές και πρακτικές που υλοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Τα βραβεία αφορούν σε καινοτόμες λύσεις που υλοποίησε η εταιρεία στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού.

Το Oracle Cloud αναβαθμίζει την εμπειρία του πελάτη στον Όμιλο Prada

Η Oracle ανακοίνωσε την επιτυχή υλοποίηση των Retail cloud-based εφαρμογών της στον όμιλο Prada. Το κορυφαίο brand βρίσκεται ήδη σε ένα ταξίδι μαζί με την Oracle με στόχο να συνδυάσει τις φυσικές προσφορές στα καταστήματα με τις ψηφιακές προσφορές του, να γνωρίσει καλύτερα τους πελάτες του και να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα δεδομένα ούτως ώστε να προσφέρει στους πελάτες μια πιο εξατομικευμένη-προσωποποιημένη εμπειρία.

Μέσω των λύσεων Oracle Retail Xstore Point-of-Service (POS) και Oracle Retail Customer Engagement Cloud Service, ο όμιλος Prada μπορεί να συλλέγει τις προτιμήσεις και τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών του. Τα δεδομένα αυτά μπορούν στη συνέχεια να αναλυθούν και να μετατραπούν σε στρατηγικές ενέργειες με, στόχο την αύξηση της πιστότητας των πελάτων.

Έτοιμα τα ΠΔ για την κατασκευή των Data Center της Microsoft στα Σπάτα

Έτοιμα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal τα Προεδρικά Διατάγματα, με τα οποία η Microsoft θα λάβει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή των τριών data centers, στην περιοχή των Σπάτων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Οι εξελίξεις αναμένεται να επιταχυνθούν μέσα στο καλοκαίρι και ιδιαίτερα μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Cloud

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search