Mobile Business

5G σε όλους τους διαδρόμους μεταφορών θέλει η Ε.Ε.

Συνδεσιμότητα 5G σε όλο το μήκος των αυτοκινητόδρομων της, θέλει να αποκτήσει η Ευρώπη, με στόχο αφενός να υποστηρίξει τις υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και αφετέρου να παρέχει συνδεσιμότητα Gigabit στους χρήστες και τους επιβάτες των οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε έναν τρίτο γύρο προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, αξίας άνω των 240 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο του ψηφιακού σκέλους του μηχανισμού “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF - Ψηφιακός τομέας) για την ενίσχυση της ανάπτυξης υπερταχέων, ασφαλών και βιώσιμων ψηφιακών υποδομών.

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference SE Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου το 5G Conference Southeastern Europe 2023, το οποίο διοργάνωσε η Verticom.

Το 5G Conference Southeastern Europe πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποτελεί την πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εξελίξεις αναφορικά με το 5G.

Στην τελική ευθεία η διοργάνωση του 5G Conference Southeastern Europe 2023

Μετά την επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση, το 5G Conference Southeastern Europe, η πρώτη εκδήλωση που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις εξελίξεις αναφορικά με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G), επιστρέφει στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Επένδυση του Ταμείου Φαιστός στην καινοτόμα ελληνική εταιρεία WINGS ICT Solutions

Η 5G Ventures ανακοινώνει τη συμμετοχή του Επενδυτικού Ταμείου «Φαιστός» στην ανάπτυξη της ελληνικής εταιρείας WINGS ICT Solutions. Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε με τη μορφή της συνεπένδυσης, μαζί με στρατηγικό επενδυτή από την Ελλάδα.

Η WINGS ICT Solutions αναπτύσσει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα IoT με βάση προηγμένες τεχνολογίες όπως το 5G, τα Big Data αλλά και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα και παρέχουν αποτελεσματικότερες λύσεις, με στόχο τη Βιωσιμότητα και τη στόχευση σε Έξυπνες – Ψηφιακές Πόλεις. Με τα χαρακτηριστικά αυτά, η WINGS ICT Solutions έχει όλες τις προοπτικές να διεκδικήσει μερίδιο από τις νέες παγκόσμιες αγορές της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης που διαμορφώνονται.

Ericsson: 1,5 δισ. συνδρομές 5G μέχρι τα τέλη του 2023

Σύμφωνα με το “Ericsson Mobility Report” (Ιούνιος 2023), οι συνδρομές 5G αυξάνονται σε κάθε περιοχή παγκοσμίως, όπως επίσης και η διεθνής κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, με τη μηνιαία μέση χρήση ανά smartphone να αναμένεται να υπερβεί τα 20 GB μέχρι τα τέλη του έτους.

Όσον αφορά στις συνδρομές 5G, μέχρι τα τέλη του 2023, εκτιμάται ότι ο πλανήτης θα σπάσει το ορόσημο του 1,5 δισ. με τους συνδρομητές να αυξάνονται σε κάθε περιοχή του κόσμου.

Συνάντηση των μελών του ΣΕΚΕΕ με φορείς του οικοσυστήματος της καινοτομίας

Σε εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Συνδέσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) για τα μέλη του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρουσιάστηκαν τα σχέδια και οι στόχοι του για την επόμενη διετία.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν ενεργά και φορείς του οικοσυστήματος, προωθώντας δράσεις μεταξύ των μελών του ΣΕΚΕΕ και των φορέων αυτών.

H Ευρώπη συνεχίζει να υστερεί στη διείσδυση της τεχνολογίας 5G

Υστέρηση στη διείσδυση της τεχνολογίας 5G έναντι διεθνών ανταγωνιστών, όπως οι ΗΠΑ, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία και Κίνα, εξακολουθεί να καταγράφει η Ευρώπη, με την πληθυσμιακή κάλυψη στη Γηραιά Ήπειρο να φτάνει το 73% το 2022, από 62% που ήταν το 2021.

Ωστόσο, αυτή η επίδοση υπολείπεται παγκόσμιων αγορών, με την αντίστοιχη πληθυσμιακή κάλυψη στις ΗΠΑ να πλησιάζει το 96%, το 95% στη Νότια Κορέα, το 90% στην Ιαπωνία και το 86% στην Κίνα.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής για το 5G Conference SΕ Europe 2023

Η Verticom, η διοργανώτρια του 5G Conference SouthEastern Europe, ανακοίνωσε ότι η επόμενη διοργάνωση του μεγαλύτερου Διεθνούς Συνεδρίου για τα δίκτυα και τις τεχνολογίες 5G στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο, θα διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, στον ίδιο χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια ανακοίνωσης από την κυβέρνηση για την πραγματοποίηση των εθνικών εκλογών τον Μάιο και με σχεδόν δεδομένη τη διενέργεια δεύτερου γύρου εκλογών στις αρχές Ιουλίου, αποφασίστηκε η μετάθεση της διοργάνωσης, για να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες, ομαλές συνθήκες διεξαγωγής τού συνεδρίου.

Ο Μάνος Μακρομάλλης αναδείχτηκε νέος πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ

Σε Σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), σε συνέχεια των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου της 4ης Απριλίου.

Νέος Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ αναδείχθηκε ο Μάνος Μακρομάλλης, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία του Συνδέσμου και την προσπάθεια ενίσχυσης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα.

Ο Άρης Μάρκου είναι ο νέος γενικός διευθυντής στον ΣΕΚΕΕ

Καθήκοντα γενικού διευθυντή στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) ανέλαβε ο Άρης Μάρκου.

Ο κ. Μάρκου θα έχει την ευθύνη για την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων του ΣΕΚΕΕ, καθώς και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς και οργανισμούς καινοτομίας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Mobile Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search