eCommerce

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων της eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης, καθώς και για τους συνέδρους, που θέλουν να παρακολουθήσουν τα διεθνή συνέδρια.

Το γεγονός τής χρονιάς για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 24 έως την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, στο Ζάππειο Μέγαρο, έχοντας για πρώτη φορά τριήμερη διάρκεια.

Parcel Monitor: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εγκατάλειψη καλαθιού

Φανταστείτε τα web analytics σας να αποκαλύπτουν επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στη σελίδα ενός προϊόντος στο e-shop σας και ακριβώς όταν φαίνονται οι πελάτες έτοιμοι να το αγοράσουν, προσθέτοντας το προϊόν στο καλάθι τους, εξαφανίζονται χωρίς να ολοκληρωθεί η αγορά. Σας θυμίζει κάτι;

Όπως τονίζεται στον πρόσφατο οδηγό του Parcel Monitor, η εγκατάλειψη του καλαθιού είναι ένα διαδεδομένο ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλές online επιχειρήσεις καθημερινά και σύμφωνα με έρευνα της Dynamic Yield, τα e-shop χάνουν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από πωλήσεις κάθε χρόνο!

To 70% των Ευρωπαίων online καταναλωτών δραστηριοποιούνται σε πλατφόρμες C2C

Ο αριθμός των online αγοραστών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 1% το 2023, ωστόσο, ο αριθμός των τακτικών πελατών παρέμεινε σταθερός, ενώ 7 στους 10 από αυτούς ήταν ενεργοί σε πλατφόρμες C2C, όπου αγόραζαν ή πουλούσαν μεταχειρισμένα προϊόντα.

Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από το E-shopper Barometer 2023 της Geopost, μιας γαλλικής εταιρείας logistics. Η έκθεση παρέχει πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις στις ηλεκτρονικές αγορές. Συμμετείχαν περισσότεροι από 24.000 Ευρωπαίοι σε 22 χώρες, ηλικίας από 18 έως 70 ετών.

Επανάσταση στη δημιουργία WordPress sites: Η δύναμη του AI στο WordPress Hosting της DNHOST

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της ψηφιακής δημιουργίας, ο αγώνας για περισσότερη αποτελεσματικότητα και καινοτομία μας οδηγεί σε αξιόλογα εργαλεία που επαναπροσδιορίζουν τα όρια της ανάπτυξης και του σχεδιασμού websites. Μεταξύ αυτών, η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται ως μια κομβική λύση για ιδιοκτήτες WordPress sites, web developers και εταιρείες marketing που επιθυμούν να αναβαθμίσουν την ψηφιακή τους παρουσία.

Ας δούμε λοιπόν πως οι πολύπλευρες λειτουργίες αυτού του Α.Ι. σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε, να βελτιώσετε και να μεταμορφώσετε το WordPress (ή WooCommerce eshop) σας με πρωτοφανή ευκολία και ποιότητα.

Δημιουργία συναρπαστικού περιεχομένου

Είναι ευρέως γνωστό ότι στον τομέα της ανάπτυξης ιστοσελίδων, το περιεχόμενο κυριαρχεί. Η δημιουργία κειμένου με Text A.I. (AI text generation) ξεχωρίζει ως ένα επαναστατικό εργαλείο που αυτοματοποιεί και βελτιώνει τη δημιουργία περιεχομένου. Αξιοποιώντας προηγμένα γλωσσικά μοντέλα, δημιουργεί υψηλής ποιότητας, σχετικό κείμενο που έχει απήχηση στο κοινό σας: ξεχωριστά blog posts, μοναδικές περιγραφές προϊόντων στο e-shop σας και συναρπαστικά κείμενα στο site σας.

Η τεχνητή νοημοσύνη κειμένου διασφαλίζει ότι το μήνυμά σας όχι μόνο ακούγεται αλλά και γίνεται αισθητό, αυξάνοντας το engagement των επισκεπτών σας, ενθαρρύνοντας τους να αλληλεπιδράσουν με τον ιστότοπό σας, να μοιραστούν το περιεχόμενό του και να επιστρέψουν σε εσάς στο μέλλον.

Οπτικοποίηση ιδεών

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, ειδικά στον ψηφιακό χώρο, όπου οι πρώτες εντυπώσεις είναι κρίσιμες. Το A.I. Image Generation, επιτρέπει τη δημιουργία, επεξεργασία και βελτιστοποίηση εκπληκτικών, customized εικόνων που συμπληρώνουν τέλεια το θέμα και το περιεχόμενο του website σας, με μία μόνο εντολή. Από προσαρμοσμένα γραφικά μέχρι εντυπωσιακά banners, το Image A.I. μετατρέπει αφηρημένες ιδέες σε οπτικές πραγματικότητες, ενισχύοντας την αισθητική τού ιστοτόπου σας και τραβώντας την προσοχή των επισκεπτών σας με την πρώτη ματιά.

Βελτιστοποίηση web development

Για τους web προγραμματιστές, η αποτελεσματικότητα και η ακρίβεια είναι πρωταρχικής σημασίας. Η συγγραφή κώδικα με Α.Ι. απλοποιεί τη διαδικασία του web development, απλά γράφοντας ένα prompt που περιγράφει αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε. Έτσι μπορείτε να βελτιστοποιήσετε ή να γράψετε νέο κώδικα HTML, CSS ή JavaScript (πχ pop-ups, animations, εφέ) ώστε το WP site σας να φαίνεται άψογο και να λειτουργεί σωστά. Αυτή η δυνατότητα είναι ανεκτίμητη αν θέλετε να προσθέσετε custom λειτουργίες, ή να βελτιώσετε την απόδοση του WordPress σας άμεσα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ή κόστος.

Αυτόματη δημιουργία WordPress sites

Το ταξίδι των WordPress AI Tools όμως δεν τελειώνει εδώ. Φανταστείτε τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας layout των ιστοσελίδων σας ή ενός οδηγού αυτόματης δημιουργίας WP sites με τεχνητή νοημοσύνη, και την αποθήκευση AI prompts για μελλοντική χρήση. Αυτές οι βελτιώσεις θα απλοποιήσουν περαιτέρω τη δημιουργία και τη βελτιστοποίηση websites, βάζοντάς σας στην πρώτη γραμμή των digital τάσεων και τεχνολογιών.

Ενδυναμώνοντας το ψηφιακό σας ταξίδι δωρεάν

Σαν μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της με τα DIVI WordPress Themes, η DNHOST προσφέρει όλα τα παραπάνω εργαλεία Artificial Inteligence χωρίς επιπλέον κόστος, ως μέρος της υπηρεσίας WordPress Hosting. Επιλέγοντας τη φιλοξενία WordPress της DNHOST, εξασφαλίζετε μια πλατφόρμα υψηλής απόδοσης και ασφάλειας για το WP σας και αποκτάτε δωρεάν πρόσβαση στη μεταμορφωτική δύναμη του A.I.

Σε μια ψηφιακή εποχή που ορίζεται από τις γρήγορες αλλαγές και τον έντονο ανταγωνισμό, η DNHOST αναδεικνύεται ως φάρος καινοτομίας και αποτελεσματικότητας για τους ιδιοκτήτες WordPress ιστοσελίδων, τους web developers και τις εταιρείες μάρκετινγκ. Η σουίτα AI Tools για WordPress προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τη δημιουργία, την ενημέρωση και τη βελτιστοποίηση ιστοτόπων με ακρίβεια και δημιουργικότητα, που δε συμβαδίζει απλά με τις ψηφιακές τάσεις, αλλά τις ορίζει.

Μπορείτε και εσείς να δώσετε νέα ώθηση στην digital παρουσία σας αξιοποιώντας τις απαράμιλλες A.I. δυνατότητες που προσφέρονται δωρεάν με την υπηρεσία WordPress Hosting της DNHOST. Ανακαλύψτε σήμερα τις πλήρεις δυνατότητες του A.I. και πώς μπορεί να φέρει επανάσταση στο WordPress site σας, στη διεύθυνση https://www.elegantthemes.com/ai/.

Ζήστε την εμπειρία της Premium Φιλοξενίας WordPress και των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αιχμής και αναβαθμίστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, ξεκινώντας το ψηφιακό ταξίδι σας με το WordPress Hosting της DNHOST στη διεύθυνση https://dnhost.gr/hosting/wordpress-hosting.

-Advertorial-

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η ECDM Expo NORTH στη Θεσσαλονίκη

Η eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH 2024, η διήμερη διεθνής εκθεσιακή και συνεδριακή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το μεγαλύτερο επαγγελματικό event για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Βόρεια Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, διοργανώθηκε φέτος στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Skoop by Skroutz: Νέα υπηρεσία πώλησης μεταχειρισμένων προϊόντων

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία Skoop by Skroutz με την οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να πωλούν προϊόντα που πλέον δε χρειάζονται, σε άλλους χρήστες, πάντα με την ευκολία και ασφάλεια του Skroutz.

H υπηρεσία Skoop, σε beta έκδοση, με το όνομά της να προκύπτει από το Skroutz και το scoop (= “λαβράκι”/ανακάλυψη), έρχεται σαν το αμέσως επόμενο βήμα της άψογης αγοραστικής εμπειρίας που επιθυμεί να προσφέρει η Skroutz στην κοινότητα των χρηστών της. Η υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν για τους πωλητές μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Η mobiplus και η Stonewave δημιούργησαν νέα πλατφόρμα eCommerce

Η mobiplus.co εταιρεία ανάπτυξης Λογισμικού με ειδίκευση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στο Shopping Recommendation Engineering, σε συνεργασία με τη Stonewave κορυφαία εταιρεία λογισμικού eCommerce, δημιούργησαν μιια νέα πλατφόρμα eCommerce, η οποία προσφέρει προσωπικές εμπειρίες στους καταναλωτές και ανεβάζει τα έσοδα της επιχείρησης λιανικής που τη χρησιμοποιεί κατά 10.000 ευρώ ανά 80.000 ευρώ εσόδων που έχει έως σήμερα.

Η Mobiplus shopping recommendation platform δίνει τη δυνατότητα στα eShops και καταστήματα λιανικής να μαντεύουν τι θέλουν να αγοράσουν οι πελάτες και να το προτείνουν, χωρίς αυτοί να ψάχνουν.

Η Amazon ενισχύει τη διάθεση μεταχειρισμένων ειδών μόδας στην Ευρώπη

Η Amazon εισέρχεται στην αγορά πολυτελών μεταχειρισμένων ειδών μόδας στην Ευρώπη, σε συνεργσία με την πλατφόρμα μεταπώλησης Hardly Ever Worn It.

Οι πελάτες της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, μπορούν πλέον να περιηγούνται σε μεταχειρισμένα είδη μόδας στην ενότητα "Luxury Stores".

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να δώσει ώθηση 2,5% στο ΑΕΠ της Ελλάδας έως το 2030

Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της μικτής προστιθέμενης αξίας (GVA) των κλάδων του λιανικού εμπορίου και του τουρισμού κατά 20% και έτσι να συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 2,5% ή κατά 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030.

Τα παραπάνω στοιχεία καταγράφονται στα ευρήματα της έρευνας με τίτλο «Digital Commerce: A Growth Opportunity for Greece», που εκπόνησε η συμβουλευτική εταιρεία McKinsey & Company στην Ελλάδα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η ECDM Expo NORTH, η έκθεση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Βόρεια Ελλάδα

Στις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, 17 Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσει να υποδέχεται επισκέπτες και συνέδρους η eCommerce & Digital Marketing Expo NORTH 2024, η διήμερη διεθνής εκθεσιακή και συνεδριακή διοργάνωση, που πραγματοποιείται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.‍

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επαγγελματικό event για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Βόρεια Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, το οποίο φέτος διοργανώνεται στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search