Logistics

Parcel Monitor: Τα κορυφαία ποσοστά επιτυχημένων παραδόσεων το 2023

Parcel Monitor: Τα κορυφαία ποσοστά επιτυχημένων παραδόσεων το 2023

Στη δυναμική σφαίρα του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι έγκαιρες παραδόσεις αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ικανοποίησης των πελατών και είναι καθοριστικής σημασίας για την εξασφάλιση επαναλαμβανόμενων αγορών. Η αποτελεσματικότητα μιας παράδοσης συχνά μετράται από το ποσοστό επιτυχίας της, το οποίο καταγράφει το ποσοστό των αποστολών που παραδίδονται έγκαιρα και χωρίς επιπλοκές.

Βασική μέτρηση σε αυτήν την αξιολόγηση, είναι το ποσοστό παράδοσης πρώτης προσπάθειας (FADR), το οποίο ορίζεται ως ο αριθμός των επιτυχημένων παραδόσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη προσπάθεια χωρίς καθυστερήσεις ή προβλήματα. Ένα υψηλό FADR όχι μόνο επιταχύνει την αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά μειώνει επίσης το λειτουργικό κόστος και ισχυροποιεί τις σχέσεις με τους πελάτες, ενισχύοντας, τελικά, τη φήμη μιας εταιρείας στην αγορά.

Κοιτάζοντας πίσω, το 2023 ήταν μια χρονιά που ξεχώρισε για την πρόοδο αλλά και τις προκλήσεις που εμφανίστηκαν στα δίκτυα logistics παγκοσμίως. Καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο επεκτείνεται αδιάκοπα σε όλο τον κόσμο, η αναγνώριση των τοπικών αποχρώσεων στα ποσοστά επιτυχίας παράδοσης είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να βελτιώσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και την εμπειρία των πελατών.

Έχοντας αυτό κατά νου, το πρόσφατο άρθρο του Parcel Monitor διερευνά τις κορυφαίες επιδόσεις στην επιτυχία παράδοσης σε διάφορες περιοχές, παρέχοντας βασικές πληροφορίες για τις στρατηγικές και τις υποδομές που τις έχουν ξεχωρίσει.

Τα κορυφαία ποσοστά επιτυχημένων πρώτων παραδόσεων ανά τον κόσμο

 

Ελβετία και Ολλανδία: Πρότυπα Αποτελεσματικότητας

Η Ελβετία και η Ολλανδία λειτουργούν ως εξαιρετικά μοντέλα logistic αποδοτικότητας στην Ευρώπη, με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας στην πρώτη προσπάθεια παράδοσης, 97,5% και 97,2% αντίστοιχα το 2023.

Το "μυστικό" στην περίπτωση της Ελβετίας έγκειται στην ενσωμάτωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών με τις υποδομές δημόσιων μεταφορών. Η Swiss Post, ειδικότερα, κάνει εκτεταμένη χρήση του συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών μέσω PostBus, το οποίο διευκολύνει την ταχεία και αξιόπιστη διανομή αλληλογραφίας σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων περιοχών.

Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση όχι μόνο αξιοποιεί την ακρίβεια και το εκτεταμένο δίκτυο των ελβετικών δημόσιων συγκοινωνιών, αλλά επιτρέπει επίσης τον ακριβή προγραμματισμό των παραδόσεων, μειώνοντας τις χαμένες προσπάθειες παράδοσης.

Επιπλέον, η χρήση των δημόσιων μεταφορών μειώνει την εξάρτηση από τα παραδοσιακά οχήματα παράδοσης, ενισχύοντας την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και διασφαλίζοντας ότι τα πακέτα φτάνουν στους παραλήπτες με την πρώτη προσπάθεια μέσω ενός εξαιρετικά προβλέψιμου και προσβάσιμου συστήματος.

Ομοίως, η Ολλανδία, υπερέχει στην επιτυχία της πρώτης προσπάθειας παράδοσης μέσω καινοτόμων λύσεων εφοδιαστικής προσαρμοσμένες στο μοναδικό της αστικό τοπίο. Η PostNL, ηγέτης στα ολλανδικά logistics, όχι μόνο χρησιμοποιεί τη συμπαγή γεωγραφία και την ποδηλατική κουλτούρα του έθνους, αλλά έχει επίσης αναπτύξει ένα εξελιγμένο δίκτυο θυρίδων δεμάτων.

Πριν από λίγο καιρό, η PostNL επέκτεινε τη χρησιμότητα αυτών των θυρίδων διαθέτοντας 1.000 από αυτές σε άλλους μεταφορείς, συμπεριλαμβανομένης της GLS Ολλανδίας. Αυτή η κίνηση προς ένα πιο συνεργατικό μοντέλο εφοδιαστικής, υπογραμμίζει το μέλλον της παράδοσης δεμάτων, δίνοντας έμφαση στους κοινούς πόρους και την αποδοτικότητα του στόλου.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ξεπερνώντας τις προκλήσεις

Εν τω μεταξύ, μένοντας στην Ευρώπη, το ποσοστό επιτυχίας της πρώτης προσπάθειας παράδοσης στο Ηνωμένο Βασίλειο ανήλθε στο αξιέπαινο 93,7%, παρά το γεγονός ότι ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από τους δύο πρώτους, την Ελβετία και την Ολλανδία. Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό σε προκλήσεις όπως οι τελωνειακές καθυστερήσεις που προκαλούνται από το Brexit και η πολυπλοκότητα των δικτύων διανομής του.

Ως γνωστό, το Brexit έχει προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, οδηγώντας σε καθυστερήσεις στη διασυνοριακή διακίνηση αγαθών. Αυτές οι καθυστερήσεις προέρχονται από αυξημένους τελωνειακούς ελέγχους, πρόσθετη γραφειοκρατία και αλλαγές στους κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα, πολλοί μεταφορείς έπρεπε να προσαρμοστούν γρήγορα στο εξελισσόμενο ρυθμιστικό τοπίο για να διατηρήσουν τα επίπεδα απόδοσής τους.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει είναι η πολυπλοκότητα των δικτύων διανομής του ΗΒ. Με έναν ποικίλο πληθυσμό κατανεμημένο σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, οι πάροχοι logistics πρέπει να ανταποκριθούν σε πολύπλοκες διαδρομές και σημεία παράδοσης για να διασφαλίζουν έγκαιρες και ακριβείς παραδόσεις.

Παρά αυτές τις προκλήσεις, μεγάλοι μεταφορείς όπως η Royal Mail και η DPD UK κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, εφαρμόζοντας μέτρα προσαρμογής. Αυτά περιλαμβάνουν:

- Ταχεία προσαρμογή στις ρυθμιστικές αλλαγές: Τόσο η Royal Mail όσο και η DPD UK έχουν επιδείξει ευελιξία στην προσαρμογή όσον αφορά στις αλλαγές που σχετίζονται με το Brexit. Έχουν επενδύσει στην εκπαίδευση του προσωπικού τους σχετικά με τις νέες τελωνειακές διαδικασίες και έχουν ενημερώσει τα συστήματά τους για να ανταποκρίνονται στις πρόσθετες απαιτήσεις τεκμηρίωσης.

- Επέκταση υποδομών: Η Royal Mail έχει αποδείξει τη δέσμευσή της για βελτίωση της αποτελεσματικότητας, ανοίγοντας τη μεγαλύτερη αυτοματοποιημένη εγκατάσταση δεμάτων της, το Midlands Super Hub στο Daventry. Με έκταση 215.000 τετραγωνικών μέτρων, αυτή η υπερσύγχρονη εγκατάσταση αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες αυτοματισμών για την πιο αποτελεσματική ταξινόμηση και διανομή δεμάτων, μειώνοντας τις καθυστερήσεις και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση των παραδόσεων.

- Ευρεία υιοθέτηση θυρίδων: Νωρίτερα φέτος, η Royal Mail ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την παγκόσμια εταιρεία φύλαξης δεμάτων Quadient για την ανάπτυξη του νέου δικτύου θυρίδων παραλαβής δεμάτων. Οι θυρίδες θα είναι διαθέσιμες σε 1.500 τοποθεσίες μέχρι το τέλος του 2024, με σχέδια να επεκταθούν σε 3.000 τοποθεσίες στο μέλλον.

Ηνωμένες Πολιτείες: Συνδυασμός κλίμακας και καινοτομίας 

Το 2023, οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν ένα αξιοσημείωτο ποσοστό επιτυχίας στην πρώτη προσπάθεια παράδοσης της τάξης του 97,2%, απόδειξη της τεράστιας και εξελιγμένης υποδομής εφοδιαστικής τους που καταφέρνει να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή.

Οι ΗΠΑ επωφελούνται σε μεγάλο βαθμό από την ενσωμάτωση προηγμένης τεχνολογίας και ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταφορών, που περιλαμβάνει αεροπορικά, επίγεια και σιδηροδρομικά συστήματα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση των logistics στο ανάγλυφο της χώρας.

Βασικοί παίκτες όπως η UPS και η FedEx βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των καινοτομιών. Έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε τεχνολογίες, όπως συστήματα παρακολούθησης πακέτων σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιημένους κόμβους ταξινόμησης και προηγμένες αναλύσεις πρόβλεψης, για να διασφαλίσουν ότι οι παραδόσεις γίνονται αποτελεσματικά και έγκαιρα.

Για παράδειγμα, η FedEx έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά εξελιγμένο κέντρο λειτουργιών logistics με μετεωρολογική υπηρεσία για την προληπτική διαχείριση των διαταραχών που προκαλούνται από αντίξοες καιρικές συνθήκες, διατηρώντας έτσι υψηλά ποσοστά επιτυχίας παράδοσης καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Μεξικό: Πολυπλοκότητες και στρατηγικές επενδύσεις

Το Μεξικό κατέγραψε ποσοστό επιτυχημένων παραδόσεων με την πρώτη προσπάθεια 94,0% το 2023, επιδεικνύοντας σημαντική πρόοδο, παρά τις υλικοτεχνικές προκλήσεις που θέτει η ποικιλόμορφη τοπογραφία του και η διαφορετική ποιότητα υποδομών σε διάφορες περιοχές.

Κλειδί για την υπέρβαση αυτών των προκλήσεων είναι η στρατηγική τοποθέτηση των κέντρων διανομής και η προσαρμογή στις τοπικές συνθήκες. Εταιρείες όπως η Estafeta και η DHL Express έχουν διαπρέψει στη δημιουργία προσαρμοσμένων λύσεων εφοδιαστικής που αντιμετωπίζουν αυτές τις μοναδικές προκλήσεις.

Η Estafeta, για παράδειγμα, έχει επικεντρωθεί στην επέκταση του δικτύου των τοπικών κέντρων διανομής της για να ενισχύσει την πρόσβασή της, ειδικά σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Η εταιρεία, έχει επίσης επενδύσει σε έναν στόλο που περιλαμβάνει όχι μόνο φορτηγά αλλά και μοτοσυκλέτες και μικρότερα οχήματα που μπορούν να πλοηγηθούν αποτελεσματικά στους συχνά στενούς και μποτιλιαρισμένους δρόμους του αστικού και αγροτικού Μεξικού.

Καναδάς: Ξεπερνώντας τα γεωγραφικά εμπόδια με χρήση τεχνολογίας

Ο Καναδάς, με ποσοστό επιτυχίας στην πρώτη προσπάθεια παράδοσης 92,5%, αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις που αποδίδονται στην εκτεταμένη και συχνά αραιοκατοικημένη περιοχή του. Οι παραδόσεις σε ένα τόσο τεράστιο έθνος – και ειδικά σε απομακρυσμένες και βόρειες περιοχές όπου οι παραδοσιακές μέθοδοι δεν είναι εύκολα εφικτές – απαιτούν καινοτόμες προσεγγίσεις στα logistics.

Η προσαρμοστικότητα των συστημάτων παράδοσης του Καναδά φαίνεται καλά από την ενσωμάτωση υβριδικών μοντέλων παράδοσης από την Canada Post. Σύμφωνα με πολλές πηγές, αυτά τα μοντέλα συνδυάζουν συμβατικές μεθόδους παράδοσης με τεχνολογία αιχμής εναέριων drone για την εξυπηρέτηση των πιο δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση διασφαλίζει ότι όλες οι περιοχές, ανεξάρτητα από τα γεωγραφικά τους εμπόδια, παραμένουν συνδεδεμένες με βασικές ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, εταιρείες logistics όπως η Purolator εφαρμόζουν διαρκώς νέες τεχνολογίες logistics για να ενισχύσουν περαιτέρω τις επιτυχείς παραδόσεις. Οι επενδύσεις σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησης και προηγμένα συστήματα δρομολόγησης, επιτρέπουν στην Purolator να βελτιώνει δυναμικά τις διαδρομές παράδοσης, διασφαλίζοντας αποτελεσματικές και έγκαιρες παραδόσεις σε διάφορα τοπία του Καναδά. Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις, όχι μόνο βελτιώνουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών, αλλά επίσης και τη συνολική εμπειρία των πελατών, διασφαλίζοντας ότι τα δέματα παραδίδονται στην ώρα τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Μπορείτε να κατεβάσε το αναλυτικό report από εδώ

Το Parcel Monitor είναι μια κοινότητα που ξεκίνησε από λάτρεις των e-commerce logistics στο Parcel Perform. Στόχος τους είναι να εμπνεύσουν το οικοσύστημα logistics του ηλεκτρονικού εμπορίου, για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία παράδοσης για όλους.

Προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση δεμάτων σε 900+ μεταφορείς παγκοσμίως σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αξιοποιώντας τα δεδομένα του και την τεχνολογία, καταγράφει τις τάσεις των καταναλωτών, δίνει πολύτιμα στοιχεία στην αγορά και ενθαρρύνει τις συνεργασίες σε όλο τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search