Logistics

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τις συσκευασίες αποστολών προϊόντων

ΕΕ: Νέοι κανόνες για τις συσκευασίες αποστολών προϊόντων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε σε νέους κανόνες για τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των συσκευασιών. Στο μέλλον, μόνο μέχρι το ήμισυ των συσκευασιών που χρησιμοποιούνται από εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέπεται να είναι άδειο.

Στόχος του κανονισμού είναι να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο ευρωπαϊκό βουνό απορριμμάτων, να εναρμονίσει τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς και να προωθήσει την κυκλική οικονομία.

Κάθε Ευρωπαίος πολίτης παράγει σχεδόν 189 κιλά απορριμμάτων συσκευασίας ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία από το 2021 που επικαλούνται οι ευρωπαίοι φορείς χάραξης πολιτικής. «Χωρίς πρόσθετα μέτρα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει στα 209 κιλά το 2030», αναφέρουν. Οι νέοι κανόνες περιλαμβάνουν στόχους για την αναστροφή αυτής της τάσης. Μέχρι το 2030, η ποσότητα των συσκευασιών θα έπρεπε να έχει μειωθεί κατά 5%, έως το 2035 κατά 10% και έως το 2040 κατά 15%.

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει κυρίως να περιορίσουν την ποσότητα των απορριμμάτων πλαστικών συσκευασιών. Ορισμένοι τύποι πλαστικών συσκευασιών μιας χρήσης θα απαγορευτούν από την 1η Ιανουαρίου 2030, συμπεριλαμβανομένων των συσκευασιών για μη επεξεργασμένα λαχανικά και φρούτα, πακέτα ζάχαρης και μίνι μπουκάλια σαμπουάν σε ξενοδοχεία.

Για συσκευασίες αγαθών ηλεκτρονικού εμπορίου, ορίζεται μέγιστος λόγος κενού χώρου 50%. Οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι το βάρος και ο όγκος της συσκευασίας ελαχιστοποιούνται, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κανονισμός θέτει συγκεκριμένους στόχους για το 2030 όσον αφορά την επαναχρησιμοποίηση των συσκευασιών. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι χώρες της ΕΕ μπορούν να επιτρέψουν μια απόκλιση από αυτούς τους κανόνες για μια περίοδο πέντε ετών, αντιμετωπίζοντας προηγούμενες επικρίσεις. Ο κανονισμός για τις συσκευασίες πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το Συμβούλιο και στη συνέχεια να κατοχυρωθεί στις εθνικές νομοθεσίες.

Πηγή: ecommercenews.eu

Εικόνα: Karolina Grabowska

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search