Logistics

Parcel Monitor: Ο αγώνας Ισπανίας εναντίον Ιταλίας στα eCommerce Logistics το 2024

Parcel Monitor: Ο αγώνας Ισπανίας εναντίον Ιταλίας στα eCommerce Logistics το 2024

Οι δύο μεγάλες χώρες της Ευρώπης, Ισπανία και Ιταλία δεν ήρθαν "αντιμέτωπες" μόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, αλλά και σε μια άλλη ανταγωνιστική αρένα, όπου συναγωνίζονται για την υπεροχή: τα logistics του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με έρευνα της Direct Link, η Ιταλία και η Ισπανία συγκαταλέγονται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη. Με κορυφαίους εταιρείες στο χώρο τους, όπως οι Yoox, Zara, IBS, Saldiprivati ​​και Mango, οι δύο χώρες έχουν καθιερωθεί ως σημαντικοί παίκτες στο ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, εταιρείες eCommerce logistics στην Ισπανία και την Ιταλία εργάστηκαν επιμελώς για να προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες στους πελάτες. Πώς συγκρίθηκαν όμως αυτές οι δύο χώρες στις επιδόσεις τους στον τομέα της εφοδιαστικής;

Ως μέρος της σειράς "eCommerce Logistics Race" της Parcel Monitor, αυτό το άρθρο εξετάζει τις επιδόσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας το πρώτο τρίμηνο του 2024 , αναλύοντας τα δυνατά τους σημεία, τους τομείς προς βελτίωση και τους παράγοντες που συμβάλλουν στις επιτυχίες και τις προκλήσεις τους.

Η Ιταλία κατέγραψε ταχύτερο χρόνο διέλευσης

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ο ταχύτερος χρόνος διέλευσης παραμένει ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, ώστε να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο εντυπωσιακός μέσος χρόνος διέλευσης της Ιταλίας των 1,49 ημερών για τις εγχώριες παραδόσεις το 1ο τρίμηνο του 2024 ήταν σημαντικά καλύτερος από αυτόν των 2,36 ημερών της Ισπανίας.

Αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα θα μπορούσε να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως βελτιωμένα δίκτυα διανομής, στρατηγικές τοποθεσίες αποθηκών και αποτελεσματικά συστήματα μεταφορών.

Η Ιταλία έχει επίσης πολύ καλές υποδομές μεταφορών. Πρόσφατα, επενδύθηκαν 750 εκατ. ευρώ για την επέκταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εθνικής υλικοτεχνικής υποδομής, η οποία θα αποτελέσει κρίσιμο σύνδεσμο μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Ομοίως, εξασφαλίστηκε μια άλλη επένδυση 500 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των βιώσιμων σιδηροδρομικών ταξιδιών σε όλη την Ιταλία. Αυτές οι βελτιωμένες υποδομές μεταφορών και η πολύ συμπαγής γεωγραφία της Ιταλίας μπορεί να διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στη διευκόλυνση ταχύτερων χρόνων διέλευσης.

Επιπλέον, οι πάροχοι logistics στην Ιταλία χρησιμοποίησαν αποτελεσματικές διαδρομές, που περιλαμβάνουν ένα πυκνό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων, για να μειώσουν τις καθυστερήσεις και να εξασφαλίσουν έγκαιρες παραδόσεις. Επίσης, οι εταιρείες eCommerce logistics σε όλη την Ιταλία έχουν εφαρμόσει τεχνολογίες αιχμής, όπως η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, και αυτό θα μπορούσε να έχει βοηθήσει στον εξορθολογισμό των λειτουργιών και στη μείωση πιθανών προβλημάτων.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά σημεία συλλογής πακέτων και κέντρα εκπλήρωσης, στρατηγικά τοποθετημένα σε μεγάλες πληθυσμιακές περιοχές σε όλη την Ιταλία, τα οποία διαχειρίζονται οι Amazon (13), WAPI (11) και άλλες εταιρείες. Αυτά τα κέντρα εκπλήρωσης καλύπτουν τις ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου και των logistics και διασφαλίζουν την ομαλή ροή των αγαθών από τις αποθήκες στις πόρτες των πελατών.

Η Ισπανία είχε μεγαλύτερο ποσοστό έγκαιρης παράδοσης

Ενώ η Ιταλία διέπρεψε στον χρόνο διέλευσης, η Ισπανία αναδείχθηκε πρωτοπόρος στις επιδόσεις έγκαιρης παράδοσης, με το εντυπωσιακό ποσοστό 98,3% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Αυτή η επίδοση υπογραμμίζει την ικανότητα της Ισπανίας να τηρεί με συνέπεια τα υποσχόμενα χρονοδιαγράμματα παράδοσης, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και ικανοποίηση των τελικών καταναλωτών. Συγκριτικά, η Ιταλία κατέγραψε ποσοστό έγκαιρης παράδοσης 96,6% το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Το εντυπωσιακό ποσοστό έγκαιρης παράδοσης της Ισπανίας μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, οι εξαιρετικές πρακτικές διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Οι Ισπανοί πάροχοι logistics ήταν ιδιαίτερα ικανοί στη διατήρηση ομαλών και αποτελεσματικών λειτουργιών μέσω σχολαστικού σχεδιασμού και διαχείρισης πόρων.

Η αποτελεσματική επικοινωνία με τους πελάτες ήταν επίσης καθοριστικός παράγοντας. Οι ισπανικές εταιρείες έκαναν χρήση μηνυμάτων SMS και άλλων καναλιών επικοινωνίας για να ενημερώνουν τους πελάτες σχετικά με την κατάσταση παράδοσης. Αυτή η προληπτική προσέγγιση βοήθησε στη διαχείριση των παραδόσεων και στην ελαχιστοποίηση της δυσαρέσκειας, αντιμετωπίζοντας έγκαιρα πιθανές καθυστερήσεις ή διακοπές.

Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι οι πάροχοι logistics της Ισπανίας έχουν εφαρμόσει εξελιγμένες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένου προηγμένου στρατηγικού σχεδιασμού και προβλέψεων, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αναπτυσσόμενου τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με την πρόβλεψη και την προετοιμασία για διακυμάνσεις στον όγκο παραγγελιών, μπορούν να κατανείμουν καλύτερα τους πόρους και να βελτιστοποιήσουν τις διαδρομές παράδοσης, χρησιμοποιώντας διάφορες λύσεις λογισμικού. Αυτή η προσέγγιση μειώνει τα πιθανά προβλήματα και συμβάλλει στο υψηλό ποσοστό έγκαιρης παράδοσης στην Ισπανία.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες άρθρο εδώ

Το Parcel Monitor είναι μια κοινότητα που ξεκίνησε από λάτρεις των e-commerce logistics στο Parcel Perform. Στόχος τους είναι να εμπνεύσουν το οικοσύστημα logistics του ηλεκτρονικού εμπορίου, για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία παράδοσης για όλους.

Προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση δεμάτων σε 900+ μεταφορείς παγκοσμίως σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αξιοποιώντας τα δεδομένα του και την τεχνολογία, καταγράφει τις τάσεις των καταναλωτών, δίνει πολύτιμα στοιχεία στην αγορά και ενθαρρύνει τις συνεργασίες σε όλο τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search