Επωνύμως…

Η μεγάλη πρόκληση για το e-commerce

Η μεγάλη πρόκληση για το e-commerce

Οι εξελίξεις με την πανδημία του COVID-19, του γνωστού σε όλους μας κορονοϊού, έχουν αλλάξει πολλές από τις καθημερινές συνήθειές μας. Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια και ενδεχομένως οι επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι αλλαγές στην ΜΚ (μετά κορονοϊό) εποχή, να είναι περισσότερες από όσες φανταζόμαστε. Όπως άλλωστε συνέβη και με τα capital controls το 2015.

Στην εποχή του κορονοϊού και του #menoumespiti, το Διαδίκτυο παίζει πλέον πολύ μεγάλο ρόλο. Θα είχε ενδιαφέρον να σκεφτούμε πως θα ήταν η καθημερινότητά μας αν είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο πριν από 30 χρόνια, αλλά σε κάθε περίπτωση το Internet με τα υπάρχοντα δεδομένα, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο. Και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως χρησιμοποιείται και διαφορετικά.

Το πιο καλό παράδειγμα έχει να κάνει με τις online παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ. Ακόμη και άνθρωποι που κάνουν συχνά online αγορές, το σούπερ μάρκετ το θεωρούν κάτι που θα πάνε. Τουλάχιστον προ κορονοϊού. Τώρα, σκέφτονται ότι είναι προτιμότερο αφού #menoumespiti να παραγγείλουν online. Όμως, εδώ είναι και το πρόβλημα: αν βάλεις τη παραγγελία σήμερα, η παράδοση θα γίνει σε μία εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση. Και αυτό πάει ανάλογα με την περιοχή, καθώς πλέον έχουν αρχίσει να ακούγονται και περιπτώσεις για παραδόσεις τον Απρίλιο!

Αυτό βέβαια είναι αναμενόμενο. Ουδείς είχε προετοιμαστεί πραγματικά -όσον αφορά στις online παραγγελίες- για την τεράστια αύξηση που παρατηρείται στο online εμπόριο. Όμως, από την άλλη, είναι και μία σημαντική πρόκληση. Αν τα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ και τα ηλεκτρονικά καταστήματα καταφέρουν να πείσουν τους καταναλωτές για την αξιοπιστία τους, τότε αυτό θα είναι ένα μεγάλο «παράσημο» που θα διατηρήσουν και όταν περάσει η παρούσα κρίση.

Σαφώς και δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό είναι και πρόκληση. Αλλά όταν ακούς παράδοση σε 2,5 εβδομάδες, τότε γίνεται κατανοητό ότι ο καταναλωτής όσο και αν έχει… κατανόηση, δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Θα προτιμήσει -στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ- να πάει μία φορά σε διάστημα 14 ημερών και να πάρει προμήθειες για 2 εβδομάδες. Επειδή πρακτικά δεν έχει άλλη επιλογή.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά στα δύσκολα είναι που φαίνεται μία επιχείρηση. Πόσο ευέλικτη είναι πως προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα. Και πως αλλάζει τα μοντέλα λειτουργίας της και την εφοδιαστική αλυσίδα της.

Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση και δεν θα πρέπει να την παραβλέψουν όσοι πραγματικά πιστεύουν ότι το online εμπόριο αφορά και τα σούπερ μάρκετ. Και αναφέρομαι ειδικά στα σούπερ μάρκετ γιατί εκεί φαίνεται να υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Για να δούμε…

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search