Επωνύμως…

Η ώρα των QR πληρωμών και στο eCommerce

Η ώρα των QR πληρωμών και στο eCommerce

Στο εξωτερικό και ειδικά στην ανατολική Ασία, οι πληρωμές με τη χρήση QR κωδικών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Στην Ελλάδα η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται - αν και σε κάθε περίπτωση, η χρήση των QR κωδικών είναι σε συνεχή άνοδο. Και η άποψη της στήλης είναι πως θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν η ανακοίνωση από τη ΔΙΑΣ ότι πλέον οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν απευθείας από τον τραπεζικό τους λογαριασμό για τις ηλεκτρονικές αγορές τους, με δυνατότητα σάρωσης ενός QR κωδικού, χρησιμοποιώντας το IRIS Payments.

Πρακτικά, ένας καταναλωτής μπορεί όταν θέλει να κάνει μία online αγορά -και εφόσον το υποστηρίζει το συγκεκριμένο κατάστημα- να μη χρησιμοποιεί την κάρτα του, αλλά μέσω του mobile banking app της τράπεζας, σε λογαριασμό της οποίας έχει συνδέσει το IRIS Payments, να σκανάρει το QR code που εμφανίζεται στην οθόνη του και να πληρώνει εύκολα και γρήγορα.

Η ευκολία είναι μεγάλη, προφανώς, καθώς δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσεις τα στοιχεία της κάρτας σου. Και αν είσαι από αυτούς ή αυτές που ανησυχούν όταν βάζουν τα στοιχεία της κάρτας τους online, τότε αυτή είναι μία εξαιρετική επιλογή! Πολύ καλύτερη από εκείνη της αντικαταβολής, όπου χρειάζεται να έχεις μετρητά όταν σου έρθει η παραγγελία στο σπίτι. Προλαβαίνοντας αυτούς που θα πουν ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών προσφέρουν και πληρωμές με κάρτα, να τους ενημερώσω ότι δεν είναι πάντα εφοδιασμένοι οι courier με POS! Και μπορείς να βρεθείς πολύ εύκολα προ μίας δυσάρεστης έκπληξης - και να ψάχνεις μετρητά για να παραλάβεις το δέμα σου.

Προς το παρόν, ο αριθμός των καταστημάτων που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα δεν είναι πολύ μεγάλος. Αλλά αυξάνεται συνεχώς και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Και όσο οι καταναλωτές εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με τις πληρωμές μέσω QR κωδικών, τόσο θα τις επιζητούν περισσότερο.

Γενικότερα, οι QR κωδικοί προσφέρουν πολλές δυνατότητες και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούνται και για την παράδοση παραγγελιών, προκειμένου να διασφαλίζεται ο σωστός παραλήπτης. Όπως και σε μία σειρά από άλλες λειτουργίες και δυνατότητες. Δεν ξέρουμε αν θα φθάσουμε στο επίπεδο της Κίνας ή άλλων ασιατικών χωρών όπου το QR είναι πιο δημοφιλές από την κάρτα ως μέσο πληρωμής, αλλά σίγουρα είναι μία μέθοδος που θα απασχολήσει πολύ, στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search