Επωνύμως…

Πόσο πιθανό είναι να καταργηθούν τα δωρεάν μεταφορικά;

Πόσο πιθανό είναι να καταργηθούν τα δωρεάν μεταφορικά;

Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη των τελευταίων ημερών ήταν τα άρθρα που ανέφεραν ότι είναι πλέον ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργηθούν τα δωρεάν μεταφορικά. Μην νομίζετε ότι οι δημοσιογράφοι το βγάλαμε από το μυαλό μας. Το ακούσαμε να αναφέρεται και είδαμε κιόλας ότι αρκετές αλυσίδες, όπως π.χ. τα Public και o Κωτσόβολος, το έχουν ήδη καταργήσει.

Καταρχάς, να διευκρινίσουμε ότι τα δωρεάν μεταφορικά αφορούσαν και αφορούν παραγγελίες πάνω από κάποιο όριο αγορών. Το πιο συνηθισμένο είναι τα 50 ευρώ, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που το όριο ήταν πιο χαμηλά.

Όταν πάντως μιλάμε για κατάργηση, μη φανταστεί κανείς ότι πάνω από τα 50 ευρώ μιλάμε για κανένα εξωφρενικό ποσό. Αλλά για 1 ευρώ σε πολλές περιπτώσεις. Άλλωστε, πλέον, τα μεταφορικά για μικρότερης αξίας αγορές δεν ξεπερνούν τα 3 ευρώ εντός Ελλάδας, ποσό το οποίο δεν είναι και «τρελό».

Ένας βασικός λόγος που τα δωρεάν μεταφορικά τείνουν προς κατάργηση, είναι η αύξηση του κόστους των υπηρεσιών. Με τα ποσοστά κέρδους να είναι αρκετά μικρά, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για να προσφέρει κανείς και δωρεάν μεταφορικά.

Ένας δεύτερος λόγος, είναι και η εκπαίδευση των καταναλωτών, που δεν πρέπει να τα θεωρούν όλα ως δεδομένα! Μπορεί τα δωρεάν μεταφορικά να είναι το δεύτερο πιο σημαντικό κριτήριο -μετά την τιμή- επιλογής ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, αλλά δεν γίνεται τα πάντα να είναι δωρεάν και η τιμή να είναι εξαιρετικά χαμηλή. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, κάποιο λάκκο έχει η φάβα!

Όμως, το πιο βασικό είναι πως οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου θέλουν απλά να εξορθολογίσουν λίγο την κατάσταση που υπάρχει. Για παράδειγμα, προς κατάργηση οδεύουν και οι δωρεάν επιστροφές, καθώς οι αλυσίδες ένδυσης και υπόδησης βλέπουν ότι δεν βγαίνει όταν οι καταναλωτές στέλνουν πίσω δύο και τρεις φορές ένα προϊόν. Ενδεχομένως, αυτό να επηρεάσει τις online πωλήσεις, αλλά μπορεί να έχει και θετικό αποτέλεσμα, καθώς ενδεχομένως θα δούμε πιο γρήγορες παραδόσεις από την πλευρά των e-shops.

Βέβαια, δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι θα καταργηθούν πλήρως τα δωρεάν μεταφορικά. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα ανέβει το «όριο», για παράδειγμα, από τα 50 ευρώ στα 100 ευρώ ή ακόμη πιο πάνω. Όπως, επίσης, και θα δούμε μεγάλη άνοδο των smart lockers, τα οποία θα είναι η εναλλακτική φθηνή επιλογή. Κάνεις μία παραγγελία των 20 ευρώ και θες να σου έρθει σπίτι σου; Μεταφορικά 3 ευρώ. Θες να πάνε σε ένα smart locker; 1,5 ευρώ. Και γενικότερα θα δούμε μοντέλα, όπου ανάλογα με την υπηρεσία θα υπάρχει και η αντίστοιχη χρέωση. Αν θες μία παραγγελία να σου έρθει μέσα σε μία ώρα, μην περιμένεις ότι θα σου κοστίσει κάτι τέτοιο μόλις 2 ευρώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search