Επωνύμως…

Η "μάχη" μεταφέρεται στο last mile

Η "μάχη" μεταφέρεται στο last mile

Η ανακοίνωση της απόκτησης μειοψηφικού ποσοστού της Box Now από την Olympia Group, η οποία ελέγχει τον όμιλο Public δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, δεδομένου ότι είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες. Φέρνει, όμως, στο προσκήνιο το θέμα των smart lockers και το πως οι εταιρείες που δίνουν έμφαση στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν αρχίσει να ασχολούνται όλο και περισσότερο με το κομμάτι του last mile.

Σε σχέση με το παρελθόν, είναι μάλλον προφανές σε όλους τους online καταναλωτές ότι η κατάσταση όσον αφορά τις παραδόσεις έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για βελτίωση, αλλά όλοι βλέπουν ότι τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν περιοριστεί σημαντικά. Ενδεχομένως, αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι η ροή των παραγγελιών έχει ομαλοποιηθεί.

Όμως, η άποψη της στήλης είναι ότι πλέον υπάρχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά τις παραδόσεις από την πλευρά των εταιρειών ταχυμεταφορών. Πριν φτάσουμε στα smart lockers, βλέπουμε πλέον πολλές αλυσίδες να προωθούν δυνατά τη δυνατότητα παράδοσης στα καταστήματα. Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις από το κατάστημα που επιθυμείς, πολύ γρήγορα.

Επισης, δίνουν τη δυνατότητα για αυθημερόν παράδοση -τουλάχιστον στην περιοχή της Αττικής- και γι’ αυτό το λόγο έχουν δημιουργήσει και δικούς τους στόλους οχημάτων. Αυτό είναι κάτι που προσφέρουν κυρίως οι μεγάλες αλυσίδες, αλλά υπάρχει και λύση για τις πιο μικρές: οι πλατφόρμες διεκπεραίωσης παραγγελιών, όπως είναι το efood, το Box και η Wolt, που ξεκίνησαν μεν από το χώρο της εστίασης, αλλά έχουν επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων.

Τα smart lockers έρχονται να προσφέρουν μία ακόμη επιλογή. Η στήλη δηλώνει fun της συγκεκριμένης επιλογής παράδοσης, λόγω της μεγάλης ευελιξίας που προσφέρει. Ειδικά για νοικοκυριά με 1-2 μέλη που δεν έχουν την «πολυτέλεια» να είναι διαρκώς κάποιος άνθρωπος στο σπίτι για να παραλάβει μία παραγγελία. Όμως και εκεί υπάρχουν περιορισμοί, με τον κυριότερο να είναι ότι η κάλυψη επεκτείνεται μεν με γρήγορους ρυθμούς, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Συν το ότι ακόμη δεν έχουμε δει τους παρόχους να συνεργάζονται μεταξύ τους. Οπότε, υπάρχουν ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποδεικνύεται είναι πως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο online εμπόριο συνειδητοποίησαν κάτι απλό: ο καταναλωτής θέλει να έχει επιλογές. Κυρίως στο last mile. Γιατί εκεί είναι που κρίνεται σε μεγάλο βαθμό αν θα μείνει ικανοποιημένος από τη συνολική εμπειρία του. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η τελευταία «γεύση» να είναι η καλύτερη δυνατή. Γιατί μόνο τότε θα ξαναδοκιμάσει να χρησιμοποιήσει την ίδια εταιρεία για να κάνει την παραγγελία του. Και αυτός είναι ο λόγος που η «μάχη» για το last mile έχει το δικό της, ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search