Επωνύμως…

Άτοκες αγορές με δόσεις, χωρίς πιστωτική και στην Ελλάδα

Άτοκες αγορές με δόσεις, χωρίς πιστωτική και στην Ελλάδα

Όσοι παρακολουθούν τη στήλη, ενδεχομένως θα θυμούνται ότι στις αρχές της χρονιάς είχα ασχοληθεί με το μοντέλο BNPL (Buy Now Pay Later). Μία υπηρεσία που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα θα τη δούμε να είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Πρακτικά, το BNPL είναι η δυνατότητα που δίνει ένα κατάστημα (φυσικό ή ηλεκτρονικό) σε έναν πελάτη να κάνει μία αγορά με δόσεις χωρίς τόκους και χωρίς να χρειάζεται να έχει πιστωτική κάρτα! Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, όπως, για παράδειγμα, ότι συνήθως οι δόσεις είναι μόλις 3 ή 4, αλλά γενικώς είναι ένα μοντέλο με πολλά πλεονεκτήματα. Ακόμη και για την επιχείρηση λιανικής που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, η οποία αναλαμβάνει να πληρώσει μία προμήθεια ή μία συνδρομή στον πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αρχίσει να γίνεται τόσο δημοφιλής στο εξωτερικό, ώστε η Apple αποφάσισε να την ενσωματώσει μέσα στο Apple Pay! Φυσικά, η Apple ξεκινά από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά σταδιακά θα τη δούμε και στον υπόλοιπο κόσμο - και φυσικά και στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε, πάντως, θα έχουμε και εμείς επιλογές. Ήδη, μία ελληνική startup, η Finloup, δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο και έχει ήδη τους πρώτους πελάτες της. Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε αυτή τη δυνατότητα πριν από μερικές μέρες. Και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα κάνει την εμφάνισή της και η σουηδική Klarna, η μεγαλύτερη -με βάση την αποτίμησή της- εταιρεία fintech παγκοσμίως.

Το BNPL αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες υπηρεσίες για το χώρο του λιανεμπορίου που έχει κάνει την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια. Και αυτό γιατί δίνει μία επιπλέον επιλογή στους καταναλωτές να προτιμήσουν το κατάστημα όσων χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές που δεν θέλουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες - ή δεν έχουν. Όπως υπάρχουν και πολλά καταστήματα που δεν θέλουν να προσφέρουν άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Οπότε η συγκεκριμένη λύση έχει πολλά πλεονεκτήματα. Και προβλέπω ότι θα τη δούμε να χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις λιανικής. Τόσο μεγάλες όσο και πιο μικρές, με τις δεύτερες να θέλουν να ανταγωνιστούν τους πιο μεγάλους «παίκτες».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search