Επωνύμως…

Το 2022 είναι γεμάτο προκλήσεις για το e-commerce

Το 2022 είναι γεμάτο προκλήσεις για το e-commerce

Μετά από μία διετία πολλών εξελίξεων στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, το 2022 θα είναι σίγουρα μία χρονιά γεμάτη από προκλήσεις.

Αναμενόμενο αυτό, θα πει κανείς, δεδομένου ότι το Διαδίκτυο δεν αποτελεί πλέον απλά ένα ακόμη κανάλι πωλήσεων, αλλά για έναν τεράστιο αριθμό επιχειρήσεων αποτελεί το βασικό κανάλι τους. Τόσο για πωλήσεις όσο και για την προσέγγιση και την επικοινωνία με τους πελάτες τους.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως η online παρουσία δεν περιορίζεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Μία επιχείρηση θα πρέπει να προσέχει την παρουσία της στις υπηρεσίες της Google, να είναι παρούσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και να απαντά γρήγορα στα e-mail που της στέλνουν οι πελάτες της. Το Διαδίκτυο είναι πολύ περισσότερα από ένα απλό κανάλι πωλήσεων.

Το 2022 οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου καλούνται να κάνουν το βήμα παραπάνω όσον αφορά στη διαδικτυακή παρουσία τους. Καλούνται να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην εμπειρία του πελάτη, στο «ταξίδι» που προηγείται αλλά και ακολουθεί μία αγορά. Είτε η αγορά γίνεται online είτε γίνεται offline. Πλέον, τα όρια μεταξύ online και offline έχουν καταργηθεί. Ένας καταναλωτής μπορεί να ψάξει κάτι online, αλλά μπορεί τελικά να ολοκληρώσει την αγορά του offline. Ή το αντίστροφο.

Είναι απαραίτητο να δίνεις στον πελάτη σου επιλογές, να τον καλύπτεις όποτε χρειάζεται και να μην τον κοροϊδεύεις. Είναι προτιμότερο να χάσεις μία αγορά που ξέρεις ότι δεν μπορείς να την διεκπεραιώσεις όπως θέλει ο καταναλωτής και να τον έχεις ενημερώσει εξ αρχής για αυτό, παρά να έχεις έναν δυσαρεστημένο καταναλωτή.

Βέβαια, ένα μεγάλο κομμάτι της εμπειρίας είναι και αυτό της παράδοσης, για όσους προτιμούν να παραλαμβάνουν στο χώρο τους. Το 2021 ήταν μία χρονιά όπου είδαμε την κατάσταση να βελτιώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά το 2022 θα πρέπει να είναι το έτος που οι Έλληνες καταναλωτές θα αισθανθούν ότι μπορούν να περιμένουν τις παραγγελίες τους τις ώρες που τους υποσχέθηκαν!

Είναι μία πολύ δύσκολη άσκηση, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά ίσως ήρθε η ώρα οι εταιρείες ταχυμεταφορών να επενδύσουν πραγματικά στο κομμάτι των ψηφιακών εφαρμογών. Ή έστω να δούμε τα smart lockers να επεκτείνονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι πιο βολικό για τον καταναλωτή να κάνει μία online παραγγελία και να γνωρίζει ότι θα την παραλάβει όποτε πραγματικά είναι διαθέσιμος. Και όχι όταν μπορεί η εταιρεία ταχυμεταφορών να παραδώσει.

Καλή χρονιά να έχουμε!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search