Επωνύμως…

Αναζητώντας την κάρτα αλλαγής

Αναζητώντας την κάρτα αλλαγής

Ένα από τα ζητήματα των online αγορών είναι το «παράπονο» που υπάρχει από πλευράς καταναλωτών ότι η εμπειρία δεν είναι η ίδια με εκείνη στα φυσικά καταστήματα. Και πολλές φορές το ζήτημα είναι μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες, όμως κάνουν τη διαφορά.

Το πιο γνωστό «παράπονο» είναι πως τα ρούχα δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις και πολλές φορές η διαδικασία επιστροφής είναι αρκετά δύσκολη. Είναι από τα ζητήματα που έχουν «φτιάξει» τη φήμη κάποιων online καταστημάτων και έχουν καταστρέψει άλλων.

Όμως, προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλες ελλείψεις. Για παράδειγμα, η κάρτα αλλαγής όταν αγοράζεις κάτι που θες να προσφέρει ως δώρο. Δεν θες να στείλεις την απόδειξη μαζί με το δώρο που και αυτό είναι ένα ζήτημα, γιατί τη χρειάζεσαι την απόδειξη. Και, φυσικά, υπάρχει και το θέμα ότι θες να δώσεις στον άνθρωπο που στέλνεις το δώρο του την επιλογή να το αλλάξει, σε περίπτωση που θέλει να το κάνει.

Η δυνατότητα για κάρτα αλλαγής και γενικότερα για να κάνεις δώρο μέσω ενός online καταστήματος με την αποστολή να γίνεται απευθείας στον παραλήπτη, είναι πάντως κάτι που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σταδιακά. Κυρίως από e-shops που κινούνται σε τομείς όπως είναι τα είδη ένδυσης και υπόδησης και γενικότερα ό,τι έχει σχέση με προσωπικά είδη. Η εμπειρία που προσφέρουν θέλει ακόμη βελτίωση, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα.

Βέβαια, είναι και άλλες κατηγορίες online καταστημάτων που πρέπει να σπεύσουν να το προσφέρουν ως δυνατότητα. Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να στέλνεις μία σκούπα ρομπότ σε ένα φίλο σου που πήγε σε καινούριο σπίτι και να μην μπορεί να την αλλάξει, παρά μόνο αν του στείλεις και την απόδειξη. Γενικότερα, είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν πολύ σοβαρά τα online καταστήματα.

Βέβαια, μπορεί να πει κανείς ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό των αγορών που αφορούν δώρα και απαιτούν κάρτα αλλαγής. Άποψη, που έχει βάση μεν, αλλά η πραγματικότητα είναι πως οι μικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά και ουσιαστικά κάνουν τους καταναλωτές να μην το σκέφτονται και πολύ πριν κάνουν μία online αγορά.

Γενικότερα, όσοι ασχολούνται με το online εμπόριο θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη συνολική εμπειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους και στις λεπτομέρειες, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Και λεπτομέρειες όπως η κάρτα αλλαγής είναι πιο σημαντικές από όσο νομίζουν πολλοί έμποροι.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search