Επωνύμως…

Το 5G μπορεί να αλλάξει το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Το 5G μπορεί να αλλάξει το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Τα δίκτυα 5G είναι ενεργά και στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τις πραγματικές δυνατότητές του. Και το κυριότερο είναι πως για τους περισσότερους δεν είναι τίποτα άλλο πέραν από μία αύξηση -εντυπωσιακή σίγουρα- των ταχυτήτων διακίνησης δεδομένων μέσω ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Όμως, η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Χαρακτηριστικά όπως η δυνατότητα λειτουργίας εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών σε μία περιοχή και η χαμηλή απόκριση, πρόκειται να δημιουργήσουν νέα δεδομένα σε πολλούς κλάδους. Ακόμη και το ηλεκτρονικό εμπόριο θα επωφεληθεί σημαντικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί που δεν το πιστεύουν.

Πώς μπορεί να αλλάξει το ηλεκτρονικό εμπόριο το 5G; Ένα παράδειγμα είναι η εμπειρία του καταναλωτή. Οι υψηλότερες ταχύτητες εκτός σπιτιού θα δώσουν τη δυνατότητα στα online καταστήματα να προσφέρουν μία διαφορετική εμπειρία, αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως το AR/VR. Ακόμη και αν ο καταναλωτής βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Όμως, εκεί που θα πρέπει να περιμένουμε τις σημαντικότερες αλλαγές είναι στο back end κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου και ειδικά στα logistics. Το 5G δίνει τη δυνατότητα για την ανάπτυξη και υλοποίηση λύσεων και εφαρμογών που θα βελτιώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διαχείριση μίας αποθήκης. Η εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων αισθητήρων μπορεί να βοηθήσει ώστε να είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν αντικείμενα και παραγγελίες και να γίνει πιο εύκολη η συγκέντρωση μίας παραγγελίας, όπως και πολλά άλλα, τα οποία θα δούμε στην πορεία, ενώ είναι πιθανό να δούμε και πολλές εκπλήξεις.

Στο χώρο των μεταφορών, επίσης, θα δούμε πολλές βελτιώσεις. Σκεφτείτε μόνο τη δυνατότητα για αυτοκινούμενα φορτηγά που θα διευκολύνουν τις μεταφορές προϊόντων και αγαθών, μειώνοντας το χρόνο παράδοσης.

Και, φυσικά, στο last mile είναι που θα δούμε -επιτέλους- να υλοποιούνται πολλές νέες λύσεις και τρόπο παράδοσης παραγγελιών που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Σκεφτείτε μόνο ότι όσοι συζητάνε και εκτιμούν πως τα drones θα διαμορφώσουν νέες συνθήκες όσον αφορά στις παραδόσεις και θα επιτρέψουν να είναι εφικτή η πλήρης διεκπεραίωση μίας παραγγελίας, χρειάζονται οπωσδήποτε δίκτυα 5G.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς φέρνουν μία νέα εποχή όπου πολλοί κλάδοι θα αλλάξουν δραστικά. Ακόμη και εκείνοι οι κλάδοι, οι οποίοι δεν θεωρείται ότι το 5G μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Όσοι όμως σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του 5G, τότε είναι πιθανό να έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν το status quo και να βρεθούν μπροστά από τον ανταγωνισμό. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και να μη χάσουν την ευκαιρία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search