Επωνύμως…

Η επόμενη μέρα στις ψηφιακές πληρωμές

Η επόμενη μέρα στις ψηφιακές πληρωμές

Τα capital controls είχαν ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να μάθουν να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους και γενικότερα τα ψηφιακά μέσα πληρωμών. Μάλιστα, η εξέλιξη ήταν τέτοια ώστε η Ελλάδα έφθασε να έχει αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό POS στην Ευρώπη. Κάτι που έγινε, βέβαια, απλά επειδή η χρήση του POS έγινε υποχρεωτική. Άλλο που εκτιμάται ότι περίπου ένα 30% των POS που εγκαταστάθηκαν την τελευταία τριετία είναι ανενεργά, γιατί πολύ απλά οι επιχειρήσεις που τα πήραν, δεν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι ψηφιακές πληρωμές αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των επιχειρήσεων. Ιδίως για εκείνες που κινούνται στο χώρο του Διαδικτύου και των online πωλήσεων, οι ψηφιακές πληρωμές αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της δραστηριοποίησης τους.

Ποιες είναι, όμως, οι επόμενες τάσεις στον συγκεκριμένο τομέα; Για όσους επικεντρώνονται στις ψηφιακές πληρωμές σε φυσικά σημεία να τους ενημερώσουμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για το «εικονικό» POS. Το smartphone πρόκειται να υποκαταστήσει το κλασικό POS και αυτό πρόκειται να γίνει πιο σύντομα απ’όσο περιμένουν πολλοί, καθώς τα smartphones γίνονται όλο και πιο ασφαλή, χάρη σε τεχνολογίες όπως το Knox της Samsung. Σημειωτέον, βέβαια, πως και τα POS γίνονται περισσότερο smartphone, αφού η νέα γενιά βασίζεται στο Android και μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει εφαρμογές σε αυτά!

Πρακτικά, πάμε σε μία λογική όπου σε ένα φυσικό κατάστημα κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να έχει μία φορητή συσκευή που θα είναι, κυριολεκτικά, για όλες τις δουλειές.

Στο χώρο των online πωλήσεων, μία τάση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχετίζεται με την εμφάνιση των αποκαλούμενων neobanks, με πιο γνωστές τη Revolut και την Ν26. Προς το παρόν, οι neobanks προσφέρουν απλά ένα πολύ εύχρηστο app και ευχρηστία στη διεκπεραίωση πληρωμών. Σταδιακά, όμως, εισέρχονται και σε άλλους τομείς του κλάδου των πληρωμών, με υπηρεσίες που σχετίζονται με μικροδάνεια και γρήγορη μεταφορά χρημάτων. Και είναι βέβαιο ότι θα τις δούμε να απευθύνονται και προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του online εμπορίου, προσφέροντας διαφοροποιημένες και εξειδικευμένες λύσεις. Αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν είναι μία διαφορετική ιστορία, αλλά είναι βέβαιο ότι θα προσφέρουν αρκετά καινοτόμες λύσεις και ιδέες.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search