Επωνύμως…

Το 2024 θα είναι η χρονιά των αλλαγών στο last mile

Το 2024 θα είναι η χρονιά των αλλαγών στο last mile

Οι προβλέψεις δεν είναι κάτι εύκολο. Κυρίως όσον αφορά στο να επιβεβαιωθούν. Πολλές φορές επιβεβαιώνονται μεν, αλλά με καθυστέρηση. Όπως υπάρχουν και πολλές φορές που επιβεβαιώνονται μεν, αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Το αναφέρω αυτό, γιατί σκοπεύω να κάνω μία πρόβλεψη για το 2024: ότι η φετινή χρονιά θα είναι αυτή που θα δούμε πολλές αλλαγές όσον αφορά στο last mile και στους τρόπους παράδοσης προϊόντων και παραγγελιών.

Γενικότερα, την τελευταία διετία έχουμε δει αρκετές αλλαγές και το κυριότερο, βελτιωμένη εμπειρία. Η εμφάνιση των smart lockers, η επέκταση των σημείων παραλαβής αλλά και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, έχουν ως αποτέλεσμα τα παράπονα να έχουν περιοριστεί.

Επιπλέον, η δραστηριοποίηση νέων εταιρειών ταχυμεταφορών που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα κομμάτια της αλυσίδας, έχει επίσης συνεισφέρει σημαντικά ώστε οι καταναλωτές να αισθάνονται πιο σίγουροι όταν κάνουν μία online παραγγελία. Πιο σίγουροι όσον αφορά το ότι θα την παραλάβουν τη στιγμή και στο σημείο που επιθυμούν.

Βέβαια, δεν είναι όλα τέλεια! Απλά, η πίεση που ασκούν οι «εναλλακτικοί» courriers στις παραδοσιακές -και μεγάλες- εταιρείες είναι τέτοια, που οι τελευταίες είναι πλέον υποχρεωμένες να επενδύσουν σε νέες λύσεις και εφαρμογές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να χάσουν τους πελάτες τους.

Όταν ένας πελάτης έχει τη δυνατότητα από έναν «μικρό» να αλλάζει άμεσα το σημείο παράδοσης και αντί για το σπίτι του να μπορεί να το παραλάβει από ένα smart locker, τότε, όταν ο «παραδοσιακός» του πει ότι θα πρέπει να πάει σε ένα κατάστημα και να περιμένει στην ουρά, αφού πρώτα έχει χάσει και 10 λεπτά για να βρει να παρκάρει, είναι προφανές ότι θα αποφύγει να χρησιμοποιήσει εκ νέου τον τελευταίο...

Η προσωπική εκτίμησή μου, είναι πως, τουλάχιστον όσον αφορά στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι αλλαγές θα είναι άμεσες. Και είμαστε σε ένα σημείο όπου όποια εταιρεία δεν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και δεν «μετασχηματιστεί», τότε θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων μέσα στην επόμενη διετία. Και όσοι από τους «παραδοσιακούς» εκτιμούν ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search