Επωνύμως…

Μέχρι που θα φτάσει η καινοτομία;

Μέχρι που θα φτάσει η καινοτομία;

Αν έλεγε κανείς πριν από 15 χρόνια ότι το κινητό θα ήταν το βασικό μέσο πληρωμών για έναν διαρκώς αυξανόμενο αριθμό καταναλωτών, ενδεχομένως πολλοί να αναρωτιόντουσαν αν αυτή η πρόβλεψη έχει βάση.

Όμως, πλέον έχουμε φθάσει στο σημείο να συζητάμε για πληρωμές μέσω της αναγνώρισης της παλάμης του χεριού μας! Πρόκειται για μία λύση που προσφέρει η AWS και τουλάχιστον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχει αρχίσει να κερδίζει σε έδαφος.

Το ερώτημα που έχω, είναι μέχρι σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η καινοτομία. Το σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις «τρέχουν» με πιο γρήγορους ρυθμούς σε σχέση με το παρελθόν. Πολύς λόγος γίνεται για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαστε και τόσο βέβαιοι για το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Υπό την έννοια ότι οι αλλαγές μπορεί να είναι τέτοιες, που να ξεπεράσουν την όποια φαντασία υπάρχει. Να υπενθυμίσω δε, ότι οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, οι οποίοι, όπως και να το κάνουμε, έχουν αρκετή φαντασία, δεν έχουν καταφέρει να προβλέψουν τις τεχνολογικές εξελίξεις των επόμενων δεκαετιών.

Το μόνο βέβαιο, είναι πως έχουμε πολλά να δούμε ακόμη μέσα στην τρέχουσα δεκαετία. Όπως έχουμε να δούμε και πολλά διαφορετικά πράγματα από αυτά που περιμένουμε αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, πολλοί μιλάνε ότι τα γυαλιά θα είναι το επόμενο smartphone, αλλά μπορείς να είσαι βέβαιος ότι έτσι θα γίνει τελικά; Και το λέω αυτό, γιατί πριν από 20 χρόνια, ουδείς έβλεπε τα social media, τα οποία τώρα αποτελούν βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και ενδεχομένως σε 10 χρόνια ούτε καν να ασχολούμαστε μαζί τους!

Αυτές οι εναλλαγές είναι που κρατούν ενδιαφέρον σε όσους ασχολούνται με το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Διαβάζουμε για πληρωμές με την παλάμη του χεριού μας και ενθουσιαζόμαστε, αλλά μπορεί σε 4-5 χρόνια αυτό να είναι είτε κάτι απλό και φυσιολογικό, είτε να μην ασχολείται κανείς μαζί του. Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το μέλλον. Και πολλάκις έχει αποδειχθεί ότι ακόμη και τα μεγαλύτερα μυαλά έχουν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους.

Που θέλω να καταλήξω; Ότι το μέλλον είναι αρκετά ευμετάβλητο. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει μία επιχείρηση να είναι και ολίγον προσεκτική όσον αφορά στις τεχνολογίες που ενσωματώνει. Ή να ακολουθήσει τη φιλοσοφία να δοκιμάζει ό,τι νέο υπάρχει και βλέπει που τελικά θα... καθίσει η μπίλια. Η δεύτερη προσέγγιση είναι η πιο ενδιαφέρουσα και μπορεί να φέρει τα περισσότερα αποτελέσματα, αλλά έχει και υψηλότερο κόστος. Η πρώτη είναι πιο ασφαλής και με χαμηλότερο κόστος, αλλά μπορεί να σε κρατήσει πίσω στο προσεχές μέλλον. Οπότε, θέλει να πάρεις και κάποια ρίσκα. Από την άλλη πλευρά, το ρίσκο είναι μέρος του επιχειρείν.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search