Επωνύμως…

Τώρα που σβήσανε τα φώτα της γιορτής

Τώρα που σβήσανε τα φώτα της γιορτής

Όταν ψάχνεις για θέμα κι έχεις τόσο πολύ χρονικά κοντά σου την eCommerce & Digital Marketing Expo, που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής στο Ζάππειο Μέγαρο, πρέπει να μην έχεις ‘σώας τα φρένας’, αν δεν διαλέξεις κάτι ακριβώς από αυτό το διήμερο, στο οποίο άλλωστε συμμετείχες εκ των έσω.

Αν και δεν είναι ο κύριος στόχος αυτής της στήλης, ούτε του οικοδεσπότη σας οι ανασκοπήσεις και οι έπαινοι, όταν το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες -όπως απέδειξαν οι μαρτυρίες και οι ευχαριστίες των παρόντων σ’ αυτή τη γιορτή του ηλεκτρονικού εμπορίου και του ψηφιακού μάρκετινγκ (την πρώτη του είδους που έγινε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην  Αθήνα, έπειτα από δυο χρόνια εγκλεισμού και απαγόρευσης, λόγω της πανδημίας)- τότε, οι εξαιρέσεις μάλλον επιτρέπονται…

Δυο ημέρες, λοιπόν, με πολλή χαρά και πολύ κόσμο, πολλά χαμόγελα, πολλές αγκαλιές και πολλά καλούδια σε κάθε ένα από τα 100 και πλέον εκθεσιακά περίπτερα. Με μεγάλο ενδιαφέρον για καινούρια προϊόντα και υπηρεσίες, με άφθονα θετικά vibes, με σημαντικές γνωριμίες και επαφές, με φανερή τη διάθεση για εξωστρέφεια (ειδικά σε επίπεδο ΝΑ Ευρώπης) και με δυναμικές παράλληλες εκδηλώσεις, που όλες πέτυχαν τον στόχο τους, να εκπαιδεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συμμετέχοντες, να φέρουν τους βασικούς stakeholders της αγοράς κοντύτερα για να συζητήσουν και να στοχαστούν, να εντοπίσουν από κοινού τα προβλήματα και να μιλήσουν για οράματα και λύσεις.

Όλες είχαν το κοινό τους και την  αξία τους – από το Meet Magento Greece, για το οικοσύστημα της δημοφιλέστερη πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, και την εκδήλωση Platforms & Marketplaces για τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές των οικοσυστημάτων, ως και τo Digital Agencies Roundtable, όπου συζητήθηκε το σημερινό στίγμα και η επόμενη ημέρα της αγοράς. Κι από το Keynote Dinner, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Yπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, ως το μεγάλο, διεθνές, διήμερο κυρίως συνέδριο, με τις τέσσερις ενότητες και τους 27 ομιλητές, "δικούς μας" και ξένους.

Το τελευταίο το βίωσα περισσότερο, όντας ο συντονιστής του – θα ‘χω να το λέω (και μη νομίζετε πως αυτό γίνεται εύκολα παραδεκτό) πως πολλά άκουσα, είδα και έμαθα στη διάρκειά του, και στους τέσσερις τομείς με τους οποίους καταπιάστηκε: Πλατφόρμες, τάσεις και εμπειρίες, Ψηφιακό Marketing, Ψηφιακές πληρωμές και Μεταφορές/Logistics. Κι αν με ρωτήσετε ποιο μου φάνηκε περισσότερο διαφωτιστικό και χρήσιμο, θα ρίξω χωρίς πολλή σκέψη την ψήφο μου, στην τρίτη ενότητα, εκείνη των πληρωμών.

Και γιατί, παρακαλώ, σ’ αυτήν; Οι λόγοι είναι αρκετοί, αλλά θα σταθώ στους βασικούς. Κατ’ αρχάς, για τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου παράγοντα, που έχει να κάνει με χρήμα, έσοδα, κέρδη. Δει δη χρημάτων, όπως σε κάθε επιχείρηση. Κατά δεύτερο, επειδή οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί σ’ αυτόν τον ευαίσθητο (και αυστηρά ελεγχόμενο λόγω εμπλοκής τραπεζών και χρηματοοικονομικών φορέων) τομέα είναι σημαντικές (PSD2 – open banking), ενώ περισσότερες μπαίνουν συνεχώς (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Buy Now, Pay Later) στην καθημερινότητά μας. Τρίτος λόγος και σταματώ εδώ, οι σημαντικές αλλαγές των κανόνων του παιχνιδιού που δρομολογούνται από τις επιδόσεις των fintech, αλλά και των συμμαχιών που είτε έγιναν είτε θα γίνουν σύντομα με τις συστηματικές τράπεζες, ώστε κι αυτές να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εποχής και να αξιοποιήσουν τη δυναμική της ψηφιακής τραπεζικής γενικότερα και στον χώρο του retail, ειδικότερα.

Οι έξι ομιλητές αυτής της ενότητας (τέσσερις από εταιρίες του χώρου - Γιάννης Παπαδονικολάκης – Checkout, Παναγιώτης Κριάρης – Unzer, Ράνια Λάμπρου – Simpler και Αντώνης Πρέντζας – Finloup, συνεπικουρούμενοι από τον Γιάννη Παπατσίρο – ΔΙΑΣ και την ειδικευμένη σε θέματα Τεχνολογίας & Καινοτομίας δικηγόρο, Πέννυ Κοντογεώργου, για το νομικό σκέλος της υπόθεσης) έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα, παίρνοντας ο ένας από τον άλλον τη «σκυτάλη», για τη διαδικασία που σήμερα ακολουθείται, τις αλλαγές οι οποίες έγιναν και γίνονται, αλλά και τα περιθώρια βελτίωσης που καλό είναι να εξαντλήσουμε. Ειδικά, όταν οι απειλές στον συγκεκριμένο τομέα είναι μεγάλες (λέγε με fraud–χρηματοοικονομική απάτη) με πολύ περισσότερους κακόβουλους, που επίσης αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας προς όφελός τους, φυσικά.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, να ξαναζήσουμε τέτοιες ωραίες στιγμές…

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search