Επωνύμως…

Πότε θα τα δούμε τα οφέλη του 5G;

Πότε θα τα δούμε τα οφέλη του 5G;

Έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος από τότε που ξεκίνησε η εμπορική διάθεση των δικτύων 5G στην Ελλάδα. Και μπορεί εκεί στις αρχές του 2021 να υπήρξε αρκετή δημοσιότητα και ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών, όμως, η αίσθηση που υπάρχει τώρα μεταξύ πολλών χρηστών είναι ότι «τελικώς, δεν έγινε και τίποτα». Όμως, στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική. Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα!

Πρώτον, το 5G είναι μία τεχνολογία που θα φέρει πολλές αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Όμως, όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν, αυτό δε θα συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη. Τέτοιου τύπου τεχνολογίες χρειάζονται το χρόνο τους προκειμένου να «ωριμάσουν». Πρακτικά, το 5G είναι ακόμη στην πρώτη γενιά του. Όταν στη δεύτερη φάση θα δούμε υποδομές 5G Stand Alone (5G SA) θα είναι εφικτές κάποιες ιδιαίτερες καινοτομίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Δεύτερον, χρειάζεται χρόνος προκειμένου να υλοποιηθούν οι εφαρμογές που θα αξιοποιούν το 5G. Η συγκεκριμένη γενιά δικτύων δεν αφορά μόνο στις υψηλότερες ταχύτητες. Προσφέρει και άλλες δυνατότητες, όπως είναι το χαμηλό latency και η υποστήριξη της ταυτόχρονης σύνδεσης εκατομμυρίων συσκευών στην ίδια περιοχή-  και αυτές είναι που αλλάζουν τα δεδομένα. Αλλά θα πρέπει να αναπτυχθούν οι κατάλληλες εφαρμογές προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των υποδομών. Και αναπτύσσονται με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι νομίζουμε.

Τρίτον, σε πρώτη φάση οι επιχειρήσεις και όχι οι καταναλωτές θα είναι αυτές που θα δουν οφέλη από το 5G. Και ήδη βλέπουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα, ακόμη και στην Ελλάδα, όπου μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και το λιμάνι του Πειραιά, έχουν αρχίσει να βλέπουν τα οφέλη. Αντίστοιχα, υπάρχουν ορισμένες βιομηχανίες, αλλά και πιο εξειδικευμένες επιχειρήσεις που αξιοποιούν το 5G ήδη. Και μάλιστα, σε κλάδους που ίσως να μην περίμενε κάποιος ότι θα καινοτομούσαν σε αυτό το βαθμό.

Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση, είναι αυτά τα παραδείγματα να δημοσιοποιηθούν. Να γίνουν γνωστά και να δώσουν την ώθηση που χρειάζονται πολλές ακόμη επιχειρήσεις να εξετάσουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν. Τα case studies μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα, όχι τόσο για να «αντιγράψει» κανείς τι κάνει ο «συναγωνιστής» του αλλά και για να πάρει ιδέες και να πάει ένα βήμα πιο κάτω.

Αυτά ακριβώς τα case studies θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στο προσεχές 5G Conference SE Europe στο Ζάππειο Μέγαρο στις 18 Μαΐου. Μία εκδήλωση που έχει ως στόχο να δείξει ποια είναι τα οφέλη του 5G, να δούμε τί υπάρχει ήδη από πλευράς υλοποιήσεων, να καταλάβουμε ποια θα είναι η πορεία της συγκεκριμένης τεχνολογίας, να συζητήσουμε για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Στο 5G Conference SE Europe θα δούμε επί σκηνής κορυφαίους ομιλητές και θα συζητήσουμε με στελέχη της αγοράς για το οικοσύστημα και το πως αναπτύσσεται, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ως χώρα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε το 5G για να γίνουμε μία χώρα περισσότερο ανταγωνιστική και παραγωγική. Είναι μία ευκαιρία που αξίζει να κυνηγήσουμε! Και στο 5G Conference στις 18 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο έχουμε ως στόχο να αναδείξουμε αυτή την ευκαιρία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search