Επωνύμως…

Τα προβλήματα που λύνουν τα smart lockers

Τα προβλήματα που λύνουν τα smart lockers

Σε μία από τις πρόσφατες αγορές μου από ηλεκτρονικό κατάστημα αποφάσισα να δοκιμάσω πως είναι να παραλαμβάνεις την παραγγελία σου από μία «έξυπνη» θυρίδα (smart locker) ή ένα αυτόματο μηχάνημα παραλαβής δεμάτων, όπως είναι η ονομασία που είδα να χρησιμοποιεί μία από τις εταιρείες που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο. Και έχω να πω ότι η εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Η παραγγελία έφθασε δύο μέρες αφού έκανα την αγορά. Μου ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό ότι έχει φθάσει στο σημείο που είχα επιλέξει και μπορούσα να πάω την παραλάβω. Απλά, έπρεπε να πάω μέσα σε διάστημα 72 ωρών. Πήγα, λοιπόν, τη στιγμή που μπορούσα, έβαλα το ΡΙΝ που μου είχε σταλεί, άνοιξα τη θυρίδα που μου είχε επισημανθεί στο μήνυμα και πήρα το κουτί μου. Εύκολα, γρήγορα και απλά. Και το κυριότερο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ πότε θα έρθει o courier με το δέμα μου και αν θα πρέπει να είμαι στο σπίτι την ώρα που θα φθάσει, ώστε να μη χρειαστεί να επικοινωνήσω με την εταιρεία ταχυμεταφορών προκειμένου να επαναδρομολογήσουμε την παράδοση. Χωρίς να δημιουργείται εκνευρισμός, χωρίς να χρειάζεται να αγχώνομαι για το πότε θα έρθει και φυσικά, να παραλαμβάνω όποτε μπορώ εγώ.

Τα smart lockers ίσως να είναι μία πρώτη απάντηση στα ζητήματα που υπάρχουν στο last mile delivery. Ενδεχομένως να μην είναι η βέλτιστη λύση, δεδομένου ότι απαιτεί από τον καταναλωτή να πάει ο ίδιος σε κάποιο σημείο και να παραλάβει το δέμα του, αλλά είναι μία εξαιρετική εναλλακτική για όλους εμάς που δεν είμαστε μόνιμα στο σπίτι μας - ή δεν υπάρχει κάποιος συνέχεια στο σπίτι προκειμένου να παραλάβει την παραγγελία.

Σαφώς υπάρχουν και σημαντικές προκλήσεις, με κυριότερη εκείνη που σχετίζεται με το θέμα της ασφάλειας. Δεν είναι και ό,τι πιο ασφαλές να χρειάζεται να πας να πάρεις το νέο σου smartphone από μία θυρίδα που βρίσκεται σε ένα βενζινάδικο τα μεσάνυχτα, σε μια περιοχή να είναι αρκετά απόμερη και σκοτεινή. Όπως επίσης, για αρκετούς που είναι διαρκώς σε κίνηση και σε ταξίδια, οι 72 ώρες που είναι το περιθώριο που έχεις για να κάνεις την παραλαβή μπορεί να μην είναι αρκετές.

Από την άλλη πλευρά, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που θα μπορούμε να προγραμματίζουμε με ακρίβεια 15-30 λεπτών τι ώρα θα έρθει η παραγγελία στο σπίτι μας, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα... Οπότε, μέχρι τότε, θα μου επιτρέψετε να επιλέγω smart lockers σε κάθε ευκαιρία που θα μου δίνεται! Και ευελπιστώ τα δίκτυα των smart lockers να επεκταθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search