Επωνύμως…

Ψηφιακή επιτάχυνση

Ψηφιακή επιτάχυνση

Μπορείς να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Και στην περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι περισσότεροι το βλέπουν μισοάδειο. Και για να είμαστε ειλικρινείς, άπαντες γνωρίζουμε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ακόμη και αυτούς που κάποιοι θεώρησαν ότι το #menoumespiti θα είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους. Αλλά στην εποχή μας, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάζονται όλοι οι κλάδοι της οικονομίας από ένα γεγονός όπως είναι αυτή η πανδημία του COVID-19.

Από την άλλη πλευρά, μερικές φορές είναι καλό να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Πιο πολύ γιατί μία ένεση αισιοδοξίας είναι καλή και για την ψυχολογία μας. Στην τρέχουσα περίπτωση, μία θετική εξέλιξη είναι η επιτάχυνση που είδαμε στο χώρο της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών. Ένα κομμάτι αυτής της θετικής εξέλιξης είναι πως ξαφνικά οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν τα εργαλεία για τηλεδιασκέψεις και συνεργασία εξ αποστάσεως που είχαν στη διάθεση τους αλλά δεν χρησιμοποιούσαν.

Ένα δεύτερο κομμάτι, έχει να κάνει με το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο «υποχρεώθηκε» ουσιαστικά να στραφεί στις ψηφιακές τεχνολογίες. Ξαφνικά, τα υπουργικά συμβούλια γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, τα δημοτικά συμβούλια σε πολλούς δήμους της χώρας και όχι μόνο στα Τρίκαλα πραγματοποιούνται online, οι προμήθειες γίνονται εξαιρετικά γρήγορα με online διαγωνισμούς. Και φυσικά έχεις και το gov.gr, το οποίο λειτούργησε δύο μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Πρακτικά, μπορούμε να μιλάμε για μία ψηφιακή επιτάχυνση. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί τόσο έκπληξη, δεδομένου ότι πάντα οι κρίσεις οδηγούσαν σε ταχύτερες τεχνολογικές εξελίξεις. Αν σκεφτεί κανείς τι εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα καταλάβει τι εννοώ. Ιδίως όταν θα δει ότι στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται πράγματα όπως το ραντάρ, αλλά και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. (Στην ίδια λίστα υπάρχει, βέβαια, και η ατομική βόμβα, αλλά σε έναν πόλεμο δεν είναι πάντα καλές όλες οι εφευρέσεις...).

Πίσω στην Ελλάδα του 2020, όπου οι εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου είναι ταχύτατες. Το gov.gr είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη και όσο περνούν οι μήνες και οι πολίτες θα το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο, τόσο περισσότερο θα γίνεται κατανοητό πόσο διευκολύνει την καθημερινότητά μας η συγκεκριμένη πύλη.

Βέβαια, η δημιουργία του gov.gr δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας προς ένα κράτος που θα είναι σε μεγάλο βαθμό ψηφιοποιημένο και οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν συναλλαγές μέσα σε ελάχιστα λεπτά από το σπίτι τους, μέσω υπολογιστή ή smartphone. Αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δώσει σημαντική ώθηση λόγω ανάγκης. Ας το εκμεταλλευτούμε.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search