Επωνύμως…

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι το μείζον θέμα για ολόκληρο τον πλανήτη και το #menoumespiti είναι η κυρίαρχη τάση στην Ελλάδα. Πολλοί θεώρησαν ότι η εξέλιξη αυτή θα ωφελήσει όλους όσους ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, αλλά κατά τις πρώτες ημέρες του #menoumespiti, ωφελημένοι δεν είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, τα online φαρμακεία και τα online σούπερ μάρκετ καταγράφουν παραγγελίες ρεκόρ. Το πρόβλημα είναι ότι τα σούπερ μάρκετ δεν έχουν τις υποδομές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη βροχή παραγγελιών που δέχονται μέσω Διαδικτύου. Το αποτέλεσμα είναι αν βάλεις σήμερα μία παραγγελία να χρειαστεί να περιμένεις τουλάχιστον 7 με 10 ημέρες μέχρι να την παραλάβεις. Και στην Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα από ορισμένες από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπου μέχρι και να κλείσουν υποχρεώθηκαν κάποια online σούπερ μάρκετ!

Από εκεί και πέρα, οι καταναλωτές δεν κάνουν αγορές. Μπορεί το μόνο κανάλι πώλησης για πολλά προϊόντα να είναι το Διαδίκτυο, αλλά ποιος έχει όρεξη να αγοράσει, για παράδειγμα, ρούχα ή κινητό τηλέφωνο; Οι εταιρείες ταχυμεταφορών αναφέρουν ότι ο όγκος των παραγγελιών δεν έχει αυξηθεί και αυτό είναι μία παράμετρος που έχει τη δική του σημασία.

Φυσικά, έχει αυξηθεί η χρήση των πλατφορμών για παραγγελίες φαγητού και καφέ, ενώ έχουμε αρχίσει να βλέπουμε να λειτουργούν και υπηρεσίες για κατ’ οίκον παράδοση ψιλικών. Και είναι και αυτό κάτι που έχει το δικό του ενδιαφέρον καθώς η κρίση δημιουργεί, τρόπον τινά, ευκαιρίες και αλλαγή συνηθειών.

Βέβαια, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα δείξουν που θα καθίσει η μπίλια όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η λογική λέει ότι θα υπάρξει μία ενίσχυση των πωλήσεων, αλλά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι κατηγορίες εκείνες που θα κερδίσουν από το #menoumespiti και την απαγόρευση κυκλοφορίας. Και θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον να δούμε όταν, με το καλό, περάσει αυτή η κρίση, αν θα υπάρξουν κατηγορίες όπου οι νέες τάσεις θα διατηρηθούν.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search