Επωνύμως…

Το 5G και οι αλλαγές που θα φέρει στο web

Το 5G και οι αλλαγές που θα φέρει στο web

Το 5G ή αλλιώς η 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας αρχίζει να είναι μία τεχνολογική εξέλιξη που θα μας απασχολεί όλο και πιο πολύ. Ιδίως όσο θα πλησιάζει η μέρα που θα γίνονται εμπορικά διαθέσιμα τα δίκτυα 5G και στην Ελλάδα.

Όμως, πολλοί αναρωτιούνται τι αλλαγές θα φέρει το 5G σε όσους ασχολούνται με εφαρμογές και υπηρεσίες πάνω από το Web. Το 4G ήταν μία σημαντική αλλαγή, καθώς οι υψηλότερες ταχύτητες που προσέφερε ήταν πρακτικά ο λόγος που τα smartphones έχουν εξελιχθεί σε βασική πληροφοριακή συσκευή μας, με αποτέλεσμα το "mobile first" να είναι ένας από τους σημαντικότερους άξονες οποιασδήποτε web στρατηγικής.

Στο 5G, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Πολλοί πιστεύουν ότι το 5G δεν είναι τίποτα άλλο από μία τεχνολογία που αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Είναι και αυτό, αλλά δεν είναι το χαρακτηριστικό που θα κάνει τη διαφορά, αλλά το εξαιρετικά χαμηλό latency και η δυνατότητα για λειτουργία χιλιάδων συσκευών ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο.

Πρακτικά, και τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια, οι διαφορές που θα φέρει το 5G θα είναι εξαιρετικά μικρές, πάντα όσον αφορά στις web υπηρεσίες. Και αυτό γιατί καλές οι υψηλότερες ταχύτητες, αλλά δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι είναι επανάσταση αν «κατεβάζεις» μία ταινία από το Netflix σε 1 λεπτό αντί για 4 λεπτά. Παρεπιμπτόντως, το streaming με 4G μία χαρά είναι αυτή τη στιγμή.

Εκεί που θα αρχίσει το 5G να έχει ενδιαφέρον, είναι με εφαρμογές που θα αξιοποιούν τα άλλα χαρακτηριστικά του. Όσον αφορά το web, πολύς λόγος γίνεται ήδη για το cloud gaming που αναμένεται να είναι από τις πρώτες «καλές» εφαρμογές και υπηρεσίες που θα αξιοποιούν το 5G. Από εκεί και πέρα, όμως, χρειάζεται να κάνουμε αρκετή υπομονή για να δούμε ποιες θα είναι οι εφαρμογές εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά στο χώρο του web.  Και συνήθως η «αναστάτωση» ή disruption, δημιουργείται από κάποιον κλάδο είναι εντελώς απροσδόκητο και διαφορετικό από ό,τι περιμένουμε.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search