eCommerce

Το TikTok Shop καθυστερεί από απρόθυμους καταναλωτές και ρυθμιστικές Αρχές

Το TikTok Shop καθυστερεί από απρόθυμους καταναλωτές και ρυθμιστικές Αρχές

Το TikTok συνεχίζει τις προσπάθειές του να αναπτύξει το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω ζωντανών ροών στην πλατφόρμα του, παρά τις έρευνες που διεξάγονται για το απόρρητο των χρηστών στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Το TikTok Shop δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες και influencers να συνδέουν προϊόντα σε βίντεο ή ζωντανές μεταδόσεις, για αγορά εντός της εφαρμογής.

Οι αγορές σε ζωντανές ροές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κίνα, αλλά (μέχρι στιγμής) όχι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Το TikTok έχει σταματήσει το λανσάρισμα του Shop στις ΗΠΑ και οι έμποροι δεν μπορούν να εγγραφούν αυτόματα, χωρίς τη βοήθεια κάποιου εκπροσώπου.

Οι αναλυτές εικάζουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν έχουν δείξει αρκετό ενδιαφέρον και το TikTok έχει περιορίσει την έκδοση του Shop στις ΗΠΑ μόνο σε κατοίκους και εταιρείες εντός της χώρας, αποκλείοντας εμπόρους από το εξωτερικό.

Η πρώτη αγορά εκτός Ασίας για το TikTok Shop ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και ξεκίνησε το 2021. Εκεί, τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από μεταφορτωμένα βίντεο που συνδέονται με προϊόντα και όχι από πωλήσεις σε βίντεο ζωντανής ροής.

Αλλά το Shop είναι επιτυχημένο στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου ξεκίνησε το 2022, εξυπηρετώντας τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη. Από τον Μάιο του 2023, η Ινδονησία έχει 113 εκατομμύρια χρήστες TikTok, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Statista.

Πηγή:  practicalecommerce

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search