eCommerce

EE: Τα μη ασφαλή προϊόντα θα αφαιρούνται από τα e-shop εντός δύο ημερών

EE: Τα μη ασφαλή προϊόντα θα αφαιρούνται από τα e-shop εντός δύο ημερών

Ισχυρότερους κανόνες για την ασφάλεια των ψηφιακών προϊόντων δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι νέοι κανόνες αντιμετωπίζουν τους κινδύνους για την ασφάλεια, που συνδέονται με τις νέες τεχνολογίες και την αύξηση του διαδικτυακού εμπορίου.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα μη ασφαλή προϊόντα θα αφαιρούνται από τα ηλεκτρονικά καταστήματα εντός δύο ημερών και οι καταναλωτές θα ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν έχουν αγοράσει κάποιο από αυτά.



Ακόμη, θα έχουν το δικαίωμα επισκευής, αντικατάστασης ή επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση ανάκλησης ενός προϊόντος, ενώ κάθε προϊόν που πωλείται θα πρέπει να έχει έναν υπεύθυνο για την εμπορία του στην ΕΕ.

Με τη μείωση του αριθμού των μη ασφαλών προϊόντων στην αγορά, τα νέα μέτρα αναμένεται να μειώσουν τη ζημία των καταναλωτών της ΕΕ λόγω αποτρέψιμων ατυχημάτων που σχετίζονται με τα προϊόντα, που εκτιμάται σε 11,5 δισ. ευρώ ετησίως, καθώς και του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης, που εκτιμάται σε 6,7 δισ. ευρώ ετησίως.

Επίσης, επεκτείνονται οι υποχρεώσεις των οικονομικών φορέων (όπως οι κατασκευαστές, εισαγωγείς και διανομείς), δίνονται περισσότερες εξουσίες στις εποπτικές αρχές και θεσπίζονται σαφείς υποχρεώσεις για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπορίου.

Τέλος, ο κανονισμός προβλέπει ότι τα προϊόντα που παράγονται εκτός ΕΕ θα μπορούν να διατίθενται στην εσωτερική αγορά μόνο εάν υπάρχει οικονομικός φορέας εγκατεστημένος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά τους.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search