eCommerce

Πωλήσεις τουλάχιστον €120 δισ. για τα online marketplaces στην Ευρώπη

Πωλήσεις τουλάχιστον €120 δισ. για τα online marketplaces στην Ευρώπη

Την ισχυρή ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλη την Ευρώπη, ακολουθεί και η ισχυρή ανάπτυξη των marketplaces. Τα ευρωπαϊκά online marketplaces εκτιμάται ότι πραγματοποιούν τζίρο περίπου 120 με 150 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα ποσοστά διείσδυσης να διαφέρουν ανά χώρα.

Το ότι τα marketplaces έχουν μεγάλο ποσοστό στην πίτα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη και μεγάλη ανάπτυξη, είχε ήδη καταγραφεί και μια πρόσφατη έρευνα της Inriver έδειξε ότι σχεδόν οι μισές από όλες τις διαδικτυακές αναζητήσεις προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ξεκίνησαν σε marketplaces.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν από τη RetailX, σε όλη την Ευρώπη το 50% των διαδικτυακών αγοραστών χρησιμοποιούν marketplaces. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έως και το 64% των αγοραστών στρέφονται πρώτα στα marketplaces, ενώ το 25% όλων των διαδικτυακών αγορών στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε στο Amazon.

Τα συνολικά έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη εκτιμώνται ότι θα φτάσουν τα 396 δισ. ευρώ το 2021. Η RetailX εκτιμά την αξία των πωλήσεων στα ευρωπαϊκά marketplaces από 120 έως 150 δισ. ευρώ, αυξάνοντας σημαντικά την αρχική, περσινή εκτίμηση των 100 δισ. ευρώ.

Ως προς τη δημοφιλία των marketplaces, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανά χώρα. Στην Ισπανία, η αγορά εξακολουθεί να κυριαρχείται από μικτά marketplaces που συμμετέχουν πολλοί λιανοπωλητές, όπως το El Corte Inglés και το Privalia.es, ενώ τα πιο εδραιωμένα marketplaces έχουν αναπτυχθεί σημαντικά κυρίως στις χώρς καταγωγής τους, όπως το ολλανδικό Bol.com και το γερμανικό OTTO.

Η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πολύ υψηλό ποσοστό marketplaces σε σύγκριση με το σύνολο των online λιανοπωλητών. Στο αντίθετο άκρο βρίσκονται η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Σλοβενία, καθώς έχουν πολύ λίγα marketplaces συγκριτικά με το σύνολο της αγοράς και η πλειονότητα των διαδικτυακών πωλήσεων σε αυτές τις χώρες προέρχεται από e-shop που δεν ανήκουν σε κάποιο marketplace.

Τα 5 πιο δημοφιλή marketplaces με βάση το πόσοι Ευρωπαίοι καταναλωτές τα χρησιμοποίησαν είναι:

1. Amazon 86%

2. eBay 69%

3. Etsy 29%

4. Asos 28%

5. Wish 17%


Πηγή: ecommercenews

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search