Logistics

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πιλοτική πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την ACS

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πιλοτική πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την ACS

Πιλοτική πτήση αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Κω προς την Ψέριμο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι εταιρείες του Ομίλου Quest, ACS και Uni Systems, μαζί με το Pleiades IoT Innovation Cluster και την PROBOTEK.

Η «Πέραν της Οπτικής Επαφής» (BVLOS) άδεια χορηγήθηκε από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο ακριτικό νησί της Ψερίμου με πεδίο απογείωσης στην περιοχή Τιγκάκι της Κω.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τύπου VTOL (Vertical Take-off & Landing), Ελβετικής κατασκευής και άνοιγμα φτερών 3 μέτρων, εκτέλεσε πτήση 12 χιλιομέτρων σε οκτώ λεπτά, ενώ επιβλεπόταν εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα από δύο πιλότους (έναν στην Κω κι έναν στην Ψέριμο) που βρίσκονταν σε ετοιμότητα.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής πτήσης μελετήθηκαν προσεκτικά προκλήσεις όπως η απόσταση, οι διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, το γεωμορφολογικό υπόβαθρο, και η ασφάλεια. Το έργο υποστηρίχθηκε από την Drops Smart Hubs που δημιουργεί μια νέα δυναμική αγορά φέρνοντας κοντά drone operators με ενδιαφερόμενους φορείς B2B και B2G, μέσω ενός διαλειτουργικού και ασφαλούς περιβάλλοντος απογείωσης - προσγείωσης.

Στόχος του πιλοτικού έργου ήταν να επιχειρήσει στον εναέριο χώρο U-space (το υπό ανάπτυξη ευρωπαϊκό σύστημα για τη διαχείριση της κυκλοφορίας των drone) και να σηματοδοτήσει τις αυτόνομες πτήσεις μεγάλης εμβέλειας για την παροχή υπηρεσιών που έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητά μας, όπως είναι η αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Αποτελεί δε, το πρώτο βήμα για την ασφαλή και αποτελεσματική ενσωμάτωση αυτόνομων πτήσεων BVLOS τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και στην ύπαιθρο, αναδεικνύει τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων και την ενίσχυση μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνικά οφέλη, μέσω της καινοτομίας.

Ο Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Quest και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ACS, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη νέα οδό μεταφορών, την οποία ανοίγουμε σήμερα, επιχειρώντας να αλλάξουμε δραστικά την καθημερινότητα των ακριτών μας. Η πρώτη αδειοδοτημένη πιλοτική πτήση BVLOS για τη μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού σε ακριτική περιοχή είναι γεγονός, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ηγετική μας θέση στην αγορά. Είμαστε, επίσης, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αποδεικνύουμε ξανά ότι η καινοτομία βρίσκεται στον επιχειρησιακό μας πυρήνα, στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα.»

Το πιλοτικό έργο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στην Κω παρουσία εκπροσώπων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, του Δημάρχου Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά και άλλων αρχών της Κω που αγκάλιασαν το έργο και προσέφεραν πολύτιμη υποστήριξη για την υλοποίηση του συνολικού εγχειρήματος.  

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search