Logistics

Parcel Monitor: Κορυφαίες τεχνολογίες και καινοτομίες για μεταφορείς

Parcel Monitor: Κορυφαίες τεχνολογίες και καινοτομίες για μεταφορείς

Καθώς οι αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση από εμπόρους και ταχυμεταφορείς, ώστε να παραδίδουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων, ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Για να ανταποκριθούν σε αυτήν την πρόκληση, οι ταχυμεταφορείς στρέφονται σε μια ποικιλία πρωτοποριακών λύσεων για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Η τεχνολογία πρωτοπορεί σε αυτήν την αναζήτηση, καθώς οι εταιρείες επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη λύσεων αιχμής, όσον αφορά στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Εκτός από τη μείωση του κόστους λειτουργίας, αυτές οι λύσεις επιτρέπουν στις εταιρείες ταχυμεταφορών να βελτιώσουν την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα παράδοσης, όπως επίσης και τις δυνατότητες παρακολούθησης των αποστολών - και να βελτιώσουν συνολικά την εξυπηρέτηση πελατών.

Σε πρόσφατο άρθρο του, ο συνεργάτης μας, Parcel Monitor, εξετάζει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και καινοτομίες για τους μεταφορείς, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τρόπου παρακολούθησης των παραδόσεων των φορτηγών, της τεχνολογίας RFID και των κωδικών QR.

Παραδόσεις με drones

Τα drones είναι μια σχετικά νέα μέθοδος παράδοσης, αλλά τα πολλά πλεονεκτήματα που παρέχουν στους ταχυμεταφορείς έχουν αυξήσει γρήγορα τη δημοτικότητά τους σε κολοσσούς της βιομηχανίας που τα χρησιμοποιούν, όπως η Amazon. Παραδίδουν μια μεγάλη ποικιλία ειδών, που κυμαίνονται από τρόφιμα και ποτά, μέχρι τηλέφωνα και άλλα είδη, μεταφέροντάς τα απευθείας από τα κέντρα διανομής στα σπίτια των πελατών, ή σε άλλες τοποθεσίες παράδοσης.

Σε σύγκριση με τις κλασικές μεθόδους παράδοσης με οχήματα, τα drones μπορούν να παραδίδουν αγαθά με 70% χαμηλότερο κόστος – προς έκπληξη πολλών. Καθώς τα περισσότερα drones είναι ηλεκτρικά οχήματα, αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών αποφεύγουν το κόστος των καυσίμων και πραγματοποιούν πιο καθαρές και πιο φιλικές προς το περιβάλλον παραδόσεις.

Τα drones σε αυτό το ρόλο έχουν αναγνωριστεί για την αποτελεσματική και γρήγορη παράδοσή τους, ενώ αποτελούν μια εναλλακτική μέθοδο, που περιλαμβάνει ελάχιστη ανθρώπινη επαφή. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική σε καταστάσεις όπως η πανδημία COVID-19.

Crowdsourcing παραδόσεις

To Last-mile delivery είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή για τους e-commerce retailers σε όλο τον κόσμο. Τα κυκλοφοριακά προβλήματα και οι μακρινές αποστάσεις είναι μόνο δύο από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιανοπωλητές στο να φτάσουν τα αγαθά στους πελάτες τους. Εδώ έρχεται και μπαίνει στο "παιχνίδι" το crowdsourcing delivery, μια προσέγγιση που βασίζεται σε μη επαγγελματίες εργαζόμενους, ή ανεξάρτητους επαγγελματίες.

Το crowd-sourced delivery βοηθά τις εταιρείες λιανικής να μειώσουν το κόστος λειτουργίας της επιχείρησής τους. Καταρχάς, οι οδηγοί δεν προσλαμβάνονται, αλλά πληρώνονται για κάθε παράδοση. Οι εταιρείες γλιτώνουν επίσης το κόστος αγοράς και συντήρησης οχημάτων και του ανεφοδιασμού τους, αφού οι συνεργάτες χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις, η εταιρεία ταχυμεταφορών δεν χρειάζεται να καλύψει τα έξοδα του οδηγού για τη μετάβαση στην αποθήκη ή το κατάστημα, για να παραλάβει τα εμπορεύματα προς παράδοση.

Αυτά τα πλεονεκτήματα σημαίνουν ότι η εταιρεία ξοδεύει λιγότερα, ενώ παίρνει πλήρη αξία για τις παραδόσεις της. Επιπλέον, οι έμποροι λιανικής μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη ομάδα ελεύθερων επαγγελματιών που βρίσκονται στην περιοχή όπου γίνεται μια παραγγελία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα για να φτάσουν στους προορισμούς τους. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ποδήλατα ή μοτοσικλέτες, ή να είναι ακόμα και πεζοί, σε περιοχές με έντονη κυκλοφορία, που θα ήταν δύσκολο να λειτουργήσουν τα συμβατικά οχήματα παράδοσης.

Δείτε εδώ το πλήρες άρθρο σχετικά με παρόμοιες τεχνολογίες και καινοτομίες, που μεταμορφώνουν τον κλάδο των ταχυμεταφορών.

Το Parcel Monitor είναι μια κοινότητα που ξεκίνησε από λάτρεις των e-commerce logistics στο Parcel Perform. Στόχος τους είναι να εμπνεύσουν το οικοσύστημα logistics του ηλεκτρονικού εμπορίου, για να δημιουργήσουν μια καλύτερη εμπειρία παράδοσης για όλους.

Προσφέρει δωρεάν παρακολούθηση δεμάτων σε 900+ μεταφορείς παγκοσμίως σε μια ενιαία πλατφόρμα. Αξιοποιώντας τα δεδομένα του και την τεχνολογία, καταγράφει τις τάσεις των καταναλωτών, δίνει πολύτιμα στοιχεία στην αγορά και ενθαρρύνει τις συνεργασίες σε όλο τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search