Επωνύμως…

Προβλέποντας την επόμενη… πενταετία

Προβλέποντας την επόμενη… πενταετία

Στις αρχές της εκάστοτε δεκαετίας συνηθίζεται να γίνονται προβλέψεις για το σύνολο της… δεκαετίας. Στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, όμως, και λαμβάνοντας υπόψη τι έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια, μάλλον είναι προτιμότερο να περιοριστούμε σε προβλέψεις… πενταετίας. Όπου και σε αυτή την περίπτωση, είναι λίγο δύσκολο να είσαι σίγουρος τι μέλλει γενέσθαι, τουλάχιστον στο κομμάτι της αγοράς που αφορά το web.

Ενδεχομένως, οι δύο πιο σίγουρες τάσεις έχουν να κάνουν με το mobile και τα data. Οι καταναλωτές, τα επόμενα χρόνια πρόκειται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα smartphones τους και γενικότερα φορητές συσκευές και επίσης θέλουν να έχουν την ίδια εμπειρία σε οποιοδήποτε οθόνη και αν βρίσκονται μπροστά. Παρεπιμπτόντως, στις οθόνες δεν περιλαμβάνουμε μόνο το κινητό, το tablet και τον υπολογιστή. Πλέον, σε αυτή τη λίστα θα πρέπει να αρχίσουμε να περιλαμβάνουμε τόσο την τηλεόραση όσο και την εσωτερική οθόνη των infotainment συστημάτων των καινούριων αυτοκινήτων. Smart TVs και smart cars είναι δύο κατηγορίες συσκευών που αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και να διασυνδέονται με τις υπόλοιπες συσκευές που χρησιμοποιούμε. Μπορεί το Internet of Things πολλοί να το συνδέουν με το κομμάτι των αισθητήρων και του smart home, αλλά θα επηρεάσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουν αρκετοί και τον κόσμο του web τα επόμενα χρόνια.

Το IoT έχει ως αποτέλεσμα να παράγονται και περισσότερα δεδομένα, οπότε πάμε στη δεύτερη «σίγουρη» τάση της επόμενης πενταετίας και σχετίζεται με τα data και το πως αξιοποιούνται αυτά. Τα δεδομένα είναι πλέον πολλά, αλλά η αξιοποίηση τους με τη χρήση τεχνολογιών machine learning αλλά και τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα και αυτό είναι κάτι που αρχίζουν να κοιτούν όλο και περισσότεροι, ακόμη και οι μικρότερου μεγέθους εταιρείες που κινούνται στην αγορά του web, ακόμη και στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα, την επόμενη πενταετία αναμένεται να δούμε και την έλευση των δικτύων 5G. Ενδεχομένως, τα πρώτα χρόνια το 5G να αξιοποιηθεί σε Β2Β εφαρμογές, αλλά είναι βέβαιο ότι σταδιακά θα δούμε να επηρεάζει όλο και περισσότερο και το web, όπου θα δούμε νέες εφαρμογές και υπηρεσίες, οι οποίες θα χρειάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες; Καλή ερώτηση, αλλά δύσκολο να απαντηθεί, καθώς όπως έχει δείξει η ιστορία, στο web τα πάντα αλλάζουν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς!

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Επωνύμως…

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search