eCommerce

Recommerce: H online αγορά μεταχειρισμένων ειδών θα φτάσει τα €120 δισ. το 2025

Recommerce: H online αγορά μεταχειρισμένων ειδών θα φτάσει τα €120 δισ. το 2025

Τη διετία 2022-2023, η ευρωπαϊκή αγορά επανεμπορίου αποτιμήθηκε στα 94 δισεκατομμύρια ευρώ. Το μερίδιο του recommerce, σε σύγκριση με τη συνολική ευρωπαϊκή αγορά του eCommerce, είναι πλέον 12,3% και αναμένεται να αυξηθεί στο 14% τα επόμενα τρία χρόνια.

Το recommerce είναι ένας σχετικά νέος όρος, ο οποίος περιλαμβάνει λύσεις όπως επισκευή, ανακατασκευή, ενοικίαση και μεταπώληση ειδών. Τα online marketplaces eBay, Etsy, OLX και Vinted είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αγορών επανεμπορίου.

 

Σύμφωνα με έρευνα του Cross-Border Commerce Europe, η αγορά επανεμπορίου προβλέπεται να αναπτυχθεί 5 φορές ταχύτερα από τη συνολική αγορά λιανικής έως το 2025, με την αξία της να φτάνει τα 120 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η αγοραία αξία θα αυξηθεί κατά 27% τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 76% των online αγοραστών πιστεύουν ότι το "στίγμα" σχετικά με τις αγορές από δεύτερο χέρι έχει μειωθεί, ενώ για το 41% των ερωτηθέντων, η αγορά μεταχειρισμένων ειδών έχει γίνει ακόμη και "στάση ζωής". Τα παραπάνω δείχνουν ότι η εικόνα του recommerce εξακολουθεί να βελτιώνεται.

Πάνω από το 85% των αγοραστών, είτε αγόρασαν είτε πούλησαν μεταχειρισμένα προϊόντα πέρυσι, ενω το 27% απο αυτούς το έκανε αυτό για πρώτη φορά. Για το 69% των πωλητών στην αγορά επανεμπορίου, τα χρήματα που έβγαλαν τους βοήθησαν να πληρώσουν λογαριασμούς, ενώ το 39% δήλωσε ότι η πώληση προϊόντων τους, τους βοήθησε να τα βγάλουν πέρα.

Πολλοί καταναλωτές έχουν στραφεί στο επαναεμπόριο για τη βιώσιμη εικόνα του, αλλά στην έκθεση οι ερευνητές σημειώνουν ότι υπάρχουν και ορισμένοι περιορισμοί σε αυτό. Αν και η μεταπώληση είναι ένα θετικό βήμα, τα οφέλη της θα μπορούσαν να περιοριστούν, εάν οι αγοραστές επιλέξουν, για παράδειγμα, να νοικιάσουν μεταχειρισμένα ρούχα. Οι ενοικιάσεις θα μπορούσαν να είναι πιο επιζήμιες για το περιβάλλον, λόγω των μεταφορών που συνεπάγεται η ανταλλαγή των προϊόντων και ειδικά για τα δρομολόγια που απαιτούνται για υπηρεσίες καθαρισμού.

Η εικόνα δημιουργήθηκε με χρήση πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης

Πηγή: ecommercenews

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search