eCommerce

To marketplace μεταχειρισμένων των Zara θα επεκταθεί στην Ευρώπη

To marketplace μεταχειρισμένων των Zara θα επεκταθεί στην Ευρώπη

Τα Zara λανσάρισαν ένα marketplace μεταχειρισμένων ενδυμάτων με την ονομασία Zara Pre-Owned στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ και άλλοι λιανοπωλητές ειδών μόδας, όπως το Zalando, έχουν επίσης λανσάρει ηλεκτρονικά καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών.

Οι πελάτες μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αφού δώσουν οι ίδιοι φωτογραφίες και πληροφορίες των προϊόντων. Επιπλέον, μπορούν να ζητήσουν επιδιορθώσεις των ρούχων τους, ή να επιλέξουν να τα δωρίσουν στον Ερυθρό Σταυρό.

Από τα Zara ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν τη δραστηριότητα του marketplace μεταχειρισμένων και σε άλλες χώρες. Δεν είναι σαφές σε πόσες ακριβώς αγορές, αλλά η Ολλανδία είναι μία από αυτές. Με την πλατφόρμα, ο έμπορος λιανικής θέλει να προσφέρει στους πελάτες μια ευκαιρία μεταπώλησης, για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 8,6% των πρώτων υλών επιστρέφει επί του παρόντος στην οικονομία για επαναχρησιμοποίηση. Μια μετάβαση σε πιο βιώσιμα μοντέλα θα μπορούσε να δημιουργήσει 4,5 τρισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον οικονομικής παραγωγής έως το 2030, αναφέρθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Για τον εξορθολογισμό της επέκτασης στην αγορά μεταχειρισμένων ειδών, η Zara συνεργάζεται με την πλατφόρμα χρηματοοικονομικών υποδομών Stripe, μέσω της οποίας θα διεκπεραιώνονται όλες οι συναλλαγές στο marketplace των μεταχειρισμένων.

 

Πηγή: ecommercenews.eu

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search