eCommerce

Έρευνα eBay: Αυξάνεται παγκοσμίως η τάση προς το recommerce

Έρευνα eBay: Αυξάνεται παγκοσμίως η τάση προς το recommerce

Σύμφωνα με την τρίτη ετήσια "Έκθεση Επανεμπορίου" της eBay, τόσο οι πωλητές όσο και οι αγοραστές στρέφονται στο recommerce για τα οικονομικά του οφέλη. Οι πωλητές επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο δημοφιλές marketplace πουλώντας μεταχειρισμένα αγαθά σε καλή κατάσταση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν μεταχειρισμένα προϊόντα για να βρουν αυτό που θέλουν σε χαμηλότερη τιμή. Ταυτόχρονα, μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και των δύο μερών.

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε έρευνα που συμμετείχαν 11.064 ιδιώτες πωλητές (consumer-to-consumer) και 7.459 αγοραστές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, διαπιστώνει ότι το 90% των αγοραστών δήλωσε ότι αγόρασε το 2022 προϊόντα που αγαπούσαν στο eBay.

Επίσης, καταγράφεται ότι το 93% των πωλητών απάντησε ότι η βιωσιμότητα ήταν είτε «πολύ» ή «κάπως» σημαντική για αυτούς, ενώ το 79% είπε ότι οι πωλήσεις στο eBay παρέμειναν ίδιες ή αυξήθηκαν τους προηγούμενους έξι μήνες, λόγω της κατάστασης που υπάρχει στην οικονομία.

Όσοι ανήκουν στη Generation Z, δηλαδή είναι γεννημένοι μεταξύ 1997 και 2012, είναι πολύ πιο πιθανό να στραφούν στο επαναεμπόριο για να κερδίσουν επιπλέον μετρητά, ενώ είναι και περισσότερο προσαρμοσμένοι στην αξία του, καθώς σχετίζεται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Είναι επίσης ένας τρόπος για να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα, σύμφωνα με το 67% των πωλητών στις ΗΠΑ που ρωτήθηκαν από το eBay.

Στην πραγματικότητα, το 13% των πωλητών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι ασχολούνται με το επανεμπόριο λόγω απώλειας εισοδήματος, ενώ το 30% δήλωσε ότι είδε αύξηση στις πωλήσεις του, τους τελευταίους έξι μήνες.

Σε όλο τον κόσμο, το 90% των αγοραστών που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι αγόρασαν μεταχειρισμένα προϊόντα στο eBay το περασμένο έτος. Σε ορισμένες χώρες, ο αριθμός αυτός ήταν ακόμη υψηλότερος, με τους Γάλλους ερωτηθέντες να φτάνουν στο 98%.

Αυτή η δημοτικότητα του recommerce είναι εμφανής και από τις απαντήσεις των πωλητών, αφού σχεδόν το 75% των αντικειμένων που πουλήθηκαν από τους ερωτηθέντες, ήταν είτε μεταχειρισμένα είτε refurbished.

Τα προϊόντα τεχνολογίας και οι ηλεκτρονικές συσκευές παρέμειναν στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως, με το 34% των αγοραστών που συμμετείχαν στην έρευνα να ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει κάποιο προϊόν από αυτές τις κατηγορίες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search