eCommerce

Η Amazon κατέθεσε αγωγές στην Ιταλία και την Ισπανία για fake reviews

Η Amazon κατέθεσε αγωγές στην Ιταλία και την Ισπανία για fake reviews

Η Amazon έχει καταθέσει αγωγές στην Ιταλία και την Ισπανία προκειμένου να σταματήσει τις ψεύτικες κριτικές στην πλατφόρμα της. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη σχετική νομική κίνηση στην οποία προέβη η εταιρεία στην Ευρώπη. Η Amazon έστειλε επίσης προειδοποιήσεις σε πέντε ιστότοπους στη Γερμανία σχετικά με το θέμα.

Οι αγωγές αποτελούν μέρος μιας διαρκούς νομικής μάχης ενάντια σε εταιρείες-μεσίτες fake reviews, κυρίως στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο ερευνούν εάν η Amazon κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τέτοιες ψεύτικες κριτικές.

Στην Ιταλία, η Amazon λέει ότι μήνυσε έναν μεσίτη υψηλού προφίλ, ο οποίος παραμένει άγνωστος. Στην Ισπανία, στο στόχαστρο είναι το πρακτορείο AgenciaReviews, το οποίο κατηγορείται ότι δημιούργησε ψεύτικες κριτικές μέσω της εφαρμογής Telegram και ότι πληρώνει τους συντάκτες των κριτικών.

Από το AgenciaReviews ανέφεραν ότι πρόκειται απλώς για ένα πιλοτικό πρόγραμμα και όσοι καταναλωτές συμμετέχουν δεν υποχρεούνται να αφήσουν κριτικές πέντε αστέρων.

Εκτός από τις παραπάνω δύο αγωγές, από την Amazon ανέφεραν ότι έχουν σταλεί προειδοποιήσεις σε πέντε ιστότοπους στη Γερμανία, οι οποίοι φέρεται να κατευθύνουν τους επισκέπτες σε έναν μεσίτη ψεύτικων κριτικών. Μετά από την αποστολή της προειδοποίησης, οι συγκεκριμένες ενέργειες σταμάτησαν και μεταξύ των εμπλεκομένων υπογράφηκε συμφωνία παύσης.

Η Amazon καταπολεμάει τα fake reviews σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Το περασμένο καλοκαίρι στις ΗΠΑ, η πλατφόρμα μήνυσε πάνω από 10.000 διαχειριστές ομάδων Facebook, με την κατηγορία ότι στρατολογούσαν χρήστες για δημιουργία ψεύτικων κριτικών, με αντάλλαγμα χρήματα, ή δωρεάν προϊόντα.

Οι ψεύτικες κριτικές είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την Amazon, αλλά και το ηλεκτρονικό εμπόριο γενικότερα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) διερευνούν το εάν η Amazon κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τις ψεύτικες κριτικές στο marketplace της.

 

Πηγή: ecommercenews

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search