eCommerce

Η μετάβαση στη νέα εποχή τού ηλεκτρονικού εμπορίου

Η μετάβαση στη νέα εποχή τού ηλεκτρονικού εμπορίου

του Γιάννη Λεονταράκη, Account Manager, Netmechanics LLC

Αναμφίβολα, βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας εποχής, που τα χαρακτηριστικά και τα δεδομένα της, έχουν ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνονται με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτές που ίσως είχαμε συνηθίσει.

Οι ιστορικές ανατροπές που έχουν προκύψει σε παγκόσμιο επίπεδο από την υγειονομική κρίση της covid-19, σε συνέχεια της δεκαετούς οικονομικής αναταραχής που βιώσε η χώρα μας, σίγουρα δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα ανασφάλειας και οικονομικής αστάθειας, παράλληλα με την πρωτοφανή, για τα δεδομένα του 21ου αιώνα, εισβολή στην Ουκρανία.

Θα έλεγε, λοιπόν, κανείς ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας τέλειας καταιγίδας, που η κατάληξή της δεν προμηνύει ευχάριστες εξελίξεις. Όμως, παίρνοντας μαθήματα από την ιστορία, ο κόσμος δεν ύπηρξε ποτέ μονοδιάστατος και κάθε ιστορική κρίση γέννησε μοναδικές ευκαίρίες.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου και γενικότερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης της ελληνικής οικονομίας και σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας πραγματικότητας, όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η μετάβαση στην πράσινη αναπτυξη, αποτελούν τις νέες προκλήσεις, μέσα από το μεγαλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρύθμισης, από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 αποτελεί μια ιστορική πρόκληση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην οικονομία και το περιβάλλον. Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν σε συγκεκριμένους πυλώνες της οικονομικής δραστηριότητας, οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, ενώ παράλληλα αποκτούν τα απαιτούμενα εργαλεία για την αποτελεσματική μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο. Ο στόχος, μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, να κινητοποιηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 60 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, καταδεικνύει τη στροφή της οικονομίας σε μια νέα πραγματικότητα.

Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, η αξιοποιήση των διαθέσιμων πόρων, οι στοχευμένες επενδύσεις και οι στρατηγικές συνεργασίες των επιχειρήσεων είναι η απάντηση σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται, χωρίς τις σταθερές του παρελθόντος.

Η Netmechanics πρωταγωνιστεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη μετάβαση στη νέα εποχή για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το μέλλον των επιχειρήσεων είναι ψηφιακό και είναι ήδη εδώ.

 

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search