eCommerce

Η CloudCart, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου all-in-one για ΜμΕ ήρθε στην Ελλάδα

Η CloudCart, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου all-in-one για ΜμΕ ήρθε στην Ελλάδα

Η CloudCart ιδρύθηκε το 2016 από δύο αδέρφια, τον Nikolay Iliev και τον Peter Iliev που είχαν σημαντικό υπόβαθρο και εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την ανάπτυξη επιχειρήσεων και την ανάπτυξη λογισμικού, με έναν φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό στόχο: Nα γίνει η πιο εύχρηστη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη.

Αρχικά, τα δύο αδέρφια ολοκλήρωσαν το έργο με προσωπική επένδυση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία απέδωσε γρήγορα, καθώς μέχρι το 2018 είχαν ήδη προσελκύσει τους πρώτους 1.500 πελάτες τους.

Το όραμα της CloudCart ήταν ξεκάθαρο από την αρχή: Να αλλάξει τον τρόπο που το ηλεκτρονικό εμπόριο διεξάγεται καθημερινά. Ως εκ τούτου, εστίασε στη δημιουργία μιας future-proof πλατφόρμας eCommerce. Αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή ασφαλούς και επεκτάσιμου λογισμικού, το οποίο, ωστόσο, να είναι αρκετά ευέλικτο για να υποστηρίζει όλες τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών. Η CloudCart το καταφέρνει αυτό συνδυάζοντας το καλύτερο από τους δύο κόσμους, του ανοιχτού κώδικα και του SaaS, καταφέρνοντας να αναδειχτεί ως ένας next-level παίκτης στις λύσεις Open SaaS.

Αντί να περιορίζεται σε έτοιμες λύσεις, η CloudCart δημιούργησε ένα πιο ανοιχτό σύστημα που επιτρέπει σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών, όπως web studios, agencies, σχεδιαστές και προγραμματιστές, να χτίζουν στον πυρήνα της πλατφόρμας. Η CloudCart χτίζει στην τάση για μεγαλύτερη εξατομίκευση των υπηρεσιών, η οποία πιστεύει ότι θα γίνει ακόμη πιο έντονη στο μέλλον. Υπό αυτό το πρίσμα, η CloudCart δίνει τη δυνατότητα εξολοκλήρου εξατομίκευσης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, σύμφωνα με την καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών του.

Σήμερα, η CloudCart είναι ένας κορυφαίος eCommerce provider που προσφέρει ένα εξαιρετικά εύχρηστο λογισμικό που αυτοματοποιεί τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, καθώς και ένα πλήρες οικοσύστημα υποστηρικτικών εργαλείων και υπηρεσιών προσαρμοσμένων σε κάθε αγορά, που καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η CloudCart δημιουργεί αξία για τους μικρομεσαίους εμπόρους βοηθώντας τους να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα: τη δημιουργία και την πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους στο διαδίκτυο - ενώ η CloudCart παρέχει την υποδομή και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, για να τους βοηθήσει να εξελίξουν την επιχείρησή τους.

Έχοντας ξεκινήσει αρχικά τις δραστηριότητές της στην αγορά της Βουλγαρίας, η CloudCart πέτυχε 3,5 εκατομμύρια παραγγελίες από τα e-shop που λειτουργούν μέσω της πλατφόρμας της, πάνω από 111 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες και πάνω από 158 εκατομμύρια ευρώ τζίρο από τους εμπόρους της CloudCart. Η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους παίκτες της αγοράς όπως οι Google Cloud, Yettel, Mailchimp, Zapier, DHL και OLX, καθώς και με την UniCredit και την KBC Group. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι για το 2021 είχε περισσότερα από 9.000 εγγεγραμμένα ηλεκτρονικά καταστήματα και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια παραγγελίες μέσω της πλατφόρμας της.

Επιπλέον, φέτος τον Φεβρουάριο, η CloudCart έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης υπό την ηγεσία της Elevator Ventures, του venture capital βραχίονα της Raiffeisen Bank International (RBI) με τη συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή New Vision 3 (NV3). Το ύψος της επένδυσης είναι μη ανακοινώσιμο, αλλά έχει στρατηγική σημασία για την εταιρεία και έχει ανοίξει τις πόρτες εισόδου και για τις 16 αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται και είναι αναγνωρίσιμη η RBI.

Σίγουρα η πολλά υποσχόμενη εταιρεία τεχνολογίας θα συνεχίσει να κατακτά νέες κορυφές στην ανάπτυξή της, ακολουθώντας την αποστολή της να κάνει όλους τους εμπόρους της εταιρείας τους καλύτερους στον τομέα τους.

H CloudCart συμμετέχει στην eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe που θα πραγματοποιηθεί στις 14 & 15 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο σαν μεγάλος χορηγός και στο περίπτερό της μπορείτε να συναντήσετε τα εξειδικευμένα στελέχη της και να γνωρίσετε την εξελιγμένη πλατφόρμα της.

 

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search