eCommerce

Plushost: Οι πωλήσεις κερδίζονται στο Back Office

Plushost: Οι πωλήσεις κερδίζονται στο Back Office

Η ιστορία είναι γεμάτη από περιπτώσεις όπου χάθηκαν μάχες, ή ακόμα και πόλεμοι από τον κακό σχεδιασμό των "μετόπισθεν". Στην Plushost, πιστεύουμε στην αξία των μετόπισθεν ως προϋπόθεση για τη νίκη. Στο  e-commerce, τα μετόπισθεν αφορούν σε μεταφορές, προμήθειες, γραμμές ανεφοδιασμού, υλικά και πολλά άλλα που μοιάζουν "πολεμικά".

Η προσαρμοστικότητα είναι προϋπόθεση επιβίωσης. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο καταναλωτής επίσης μεταβάλλεται, όσον αφορά στα "θέλω" του και στην συμπεριφορά του κατά την αγοραστική διαδικασία.

Τι έπεται; Τα ανοικτά μαγαζιά θα ξαναπάρουν το ρόλο τους; Όσο οι επιχειρήσεις του κλάδου ενισχύουν τα brand equities και όσο οι εκάστοτε τεχνολογίες αιχμής υιοθετούνται από τις επιχειρήσεις του industry, η "διόρθωση" θα είναι ομαλότερη.

Η εμβάθυνση των τεχνικών και η ανάπτυξη εφαρμογών κάθε είδους, έδωσαν στο e-commerce μεγάλη δυναμική και πρωτόγνωρη διείσδυση. Η ψηφιακή αγορά αποκτά χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν όλο και περισσότερο στη φυσική.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Πόσο μοιάζει το λιανεμπόριο και πώς το e-commerce model μπορεί να μάθει από τις πρακτικές του συμβατικού εμπορίου;

 

Εφαρμογή προσομοίωσης και προβλέψεων

Το λιανεμπόριο πάντα "μετρούσε" καθετί που μπορούσε να το επηρεάσει. Κακοκαιρία, απεργίες, επικαιρότητα, εποχικότητα και πόσα άλλα. Όλα αυτά μαζί, έκαναν τον έμπορο σοφότερο και τον καθιστούσαν γνώστη. Οι προβλέψεις του αποτυπώνονταν στο εύρος των ειδών της επιχείρησής του, στο κόστος κτήσης τους, στην τιμολόγησή τους και στις δράσεις που θα αναλάμβανε για την προώθησή τους. 

Σήμερα, ο επιχειρηματίας του e-commerce έχει να διαχειριστεί εντυπωσιακά μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών, πράγμα πρακτικά αδύνατο αν δεν πάρει τη βοήθεια της τεχνολογίας.

 

Εφαρμογή διαχείρισης της αποθήκης με παράλληλη ταξινόμηση των προϊόντων

Η "ψυχή" κάθε λιανέμπορου είναι η αποθήκη του, τo stock του. Χωρίς αυτό, δεν υπάρχει τίποτα. Τροφοδοσία, αποθέματα και η σύνδεσή τους με την επικοινωνιακή προβολή είναι απολύτως προφανής απαίτηση. Άρα, η επένδυση -κάθε είδους πόρων- σε έναν ή περισσότερους κωδικούς είναι θέμα βιωσιμότητας. 

Το stock και οι πληροφορίες περί αυτού, πρέπει να τυγχάνουν του μέγιστου δυνατού σεβασμού. Είναι η βασική εκροή χρημάτων και για αυτό μια σχετική εφαρμογή που να βοηθά στη λήψη αποφάσεων είναι θεμελιώδης.

 

Subscription status των χρηστών

Ακόμα, διανύουμε τη φάση όπου πολλοί καταναλωτές δέχονται άσχετα με τις επιθυμίες τους ενημερωτικά μηνύματα (emails) με όλα τα αρνητικά αποτελέσματα που έπονται αυτού, δηλαδή, ανύπαρκτο open rate και απεγγραφή από τη λίστα.

Σήμερα, στην ψηφιακή εποχή του ΑΙ, όπου η κατανάλωση και η ευκολία είναι ζητούμενο, ο καταναλωτής εγγράφεται ως subscriber και η επιχείρηση οφείλει να διατηρεί την επαφή μαζί του, κοινοποιώντας του αποκλειστικά εκείνα τα είδη που ο "αλγόριθμος" ξέρει πως τον ενδιαφέρουν.

Αυτό ομαλοποιεί τη διάδραση μεταξύ των δύο πόλων, οδηγώντας σε αύξηση της επισκεψιμότητας, μείωση των εγκαταλελειμμένων καλαθιών, αύξηση παραγγελιών και τελικά... αύξηση του τζίρου.

 

Δημιουργία Personas για μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του media spend

Η στόχευση του κοινού ήταν και παραμένει μια ολόκληρη επιστήμη. Η δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων ανά persona, παραδίδει αποδοτικότερη αξιοποίηση του spending, επιτρέποντας στον επιχειρηματία με τους ίδιους πόρους, ή να διευρύνει το κοινό που θα στοχεύσει, ή θα εμβαθύνει τις καμπάνιες του, ή εναλλακτικά θα αποφασίσει τη μείωση του spending, εξασφαλίζοντας παράλληλα αύξηση των παραγγελιών, του τζίρου και τελικά των κερδών του.

 

Εφαρμογή επεξεργασίας τιμών πώλησης ανταγωνισμού

Ακόμα και σήμερα, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του φυσικού λιανεμπορίου "μετράει" τον ανταγωνισμό μέσω window και mystery shopping. Και ενώ για τον μαγαζάτορα οποιουδήποτε εμπορικού δρόμου της χώρας, αρκεί να περιδιαβεί πάνω-κάτω 3 φορές στη σεζόν τα ανταγωνιστικά με τον ίδιο μαγαζιά, για τον επιχειρηματία του e-commerce, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται για όλα τα καταστήματα της χώρας σε "χρόνο dt" και πολλές φορές -ακόμα- και μέσα σε ένα μήνα. Στο e-commerce που ο συναισθηματικός παράγοντας της εντοπιότητας είναι ανύπαρκτος, το κόστος καθίσταται ο κυρίαρχος παράγοντας απόφασης αγοράς, άρα και επιλογής e-shop.

H αξιοποίηση σχετικής εφαρμογής παρακολούθησης της δραστηριότητας μεταβολών των τιμών δημοφιλών προϊόντων του ανταγωνισμού, είναι εργαλείο επιβίωσης. Ο επιχειρηματίας του e-commerce έχει την άνεση να ξέρει real-time τι κάνει ο ανταγωνισμός του.

Η αξιοποίηση της πληροφορίας και οι αποφάσεις είναι επιχειρηματικό προνόμιο. Οι αποφάσεις βάσει data οδηγούν σε αύξηση επισκεψιμότητας, αύξηση των παραγγελιών, του τζίρου και τελικά των συνολικών κερδών του επιχειρηματία.

 

Συμπερασματικά, θα έλεγε κανείς οτι καταναλωτές και επιχειρηματίες του e-commerce, απολαμβάνουν το μέγιστο της συμβολής της τεχνολογίας και των εξελίξεων που αυτή φέρνει και στην εμπειρία αγοράς των πρώτων και στις back office λειτουργίες της επιχείρησης, οι οποίες εξασφαλίζουν ομαλή λειτουργικότητα των απαραίτητων εσωτερικών διαδικασιών, κερδοφορία και εν τέλη βιωσιμότητα.

-Advertorial-

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

 


 

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search