eCommerce

Παγκόσμια συμφωνία έως τον Ιούλιο για τον ψηφιακό φόρο;

Παγκόσμια συμφωνία έως τον Ιούλιο για τον ψηφιακό φόρο;

Πιο πρόσφορο αρχίζει να γίνεται το έδαφος για την επιβολή ενός ελάχιστου φορολογικού συντελεστή επί των κερδών των τεχνολογικών κολοσσών. Μετά από πολυετείς ατελέσφορες προσπάθειες σε παγκόσμιο, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, για τον λεγόμενο ψηφιακό φόρο, η διεθνής κοινότητα φαίνεται ότι βρίσκεται καθοδόν για την επίτευξη μιας σχετικής συμφωνίας.

Το έδαφος για την αίσια κατάληξη των πολυετών προσπαθειών επιβολής φορολογίας στα κέρδη των πολυεθνικών της τεχνολογίας ανοίγει η επιτευχθείσα συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας για τον λεγόμενο φόρο GAFA (από τα αρχικά των Google, Apple, Facebook, Amazon). Οι δύο πλευρές, μετά από διαμάχη αρκετών μηνών, αποφάσισαν να αφήσουν τη διμερή διαφωνία τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εύρεση μιας παγκόσμιας λύσης, υπό την «ομπρέλα» του ΟΟΣΑ.

ΗΠΑ και Γαλλία βρισκόταν σε έναν άτυπο διπλωματικό «πόλεμο» μετά από την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλλει τον αποκαλούμενο φόρο GAFA στους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς. Πλέον, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τη θεσμοθέτηση διεθνών κανόνων σχετικά με τη διασυνοριακή φορολόγηση των ψηφιακών ομίλων.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει προσχέδιο μιας διεθνούς συμφωνίας επί του θέματος έως τον Ιούλιο. Να σημειωθεί ότι εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία θα συνιστά την πρώτη αναμόρφωση των διεθνών φορολογικών κανόνων από τη δεκαετία του 1920 και μετά. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

 [social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search