eCommerce

Computer Bild: Τα μισά reviews στο Amazon είναι ψεύτικα

Computer Bild: Τα μισά reviews στο Amazon είναι ψεύτικα

Το γνωστό γερμανικό περιοδικό τεχνολογίας Computer Bild, έχει ένα θέμα που μάλλον θα συζητηθεί πολύ. Φιλοξενεί δηλώσεις ενός reviewer από "γνωστό agency", ο οποίος υποστηρίζει πως τα μισά reviews στο Amazon είναι ψεύτικα.

Η εγκυρότητα των reviews σε διάφορες πλατφόρμες ανά τον κόσμο, είναι ένα ζήτημα που εγείρει πολλές συζητήσεις και αμφισβητήσεις εδώ και αρκετά χρόνια. Εν προκειμένω, στο Amazon, υπάρχουν reviews προϊόντων από πελάτες που έχουν ήδη αγοράσει αυτά τα προϊόντα, όμως, σε πολλές περιπτώσεις, "επισήμως" πλέον αναφέρεται ότι είναι ψεύτικα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

"Υπάρχει μεγάλος αριθμός από reviews στο Amazon για σετ ακουστικών μίας start-up. Αυτά τα reviews είναι ξεκάθαρο πως είναι ψεύτικα. Για το ποιοι είναι πίσω από αυτά, μπορείτε να διαβάσετε στο τρέχον τεύχος", αναφέρεται από το περιοδικό. Η ανάδειξη προϊόντων στις κορυφαίες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης στην Amazon, μέσω θετικών reviews, είναι δουλειά που αναλαμβάνουν αμφιλεγόμενα agencies, τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες που τις ονομάζουν "reputation management", αναφέρει το Computer Bild. Και μάλλον κάποιες εταιρείες πληρώνουν καλά τη "διαχείριση φήμης" των προϊόντων τους, προκειμένου να πουλήσουν...

Σε πλατφόρμες όπως TesterJob, καθένας μπορεί να συμμετέχει ως ανεξάρτητος και να γράφει reviews επι πληρωμή, υπό έναν όρο: τα reviews πρέπει να είναι θετικά! Συντάκτες του Computer Bild έκαναν αίτηση και ξεκίνησαν να εργάζονται για την πλατφόρμα. Παρέλαβαν προϊόντα που στάλθηκαν για τεστ, όμως κανείς δεν έλεγξε με οποιονδήποτε τρόπο εάν όντως δοκιμάστηκαν από τον reviewer. Ουσιαστικά, το μόνο που ενδιέφερε ήταν η άριστη βαθμολογία, αφού ένα review που έλαβε 3 αστέρια δεν έγινε δεκτό από τον πελάτη, ο οποίος συνέστησε να ξαναγραφεί το review και να λάβει 5/5 αστέρια.

Από το περιοδικό αναφέρουν πως ενημέρωσαν την Amazon σχετικά με το ρεπορτάζ τους και η απάντηση που έλαβαν, ήταν πως είναι αυστηρά αντίθετοι με τα fake reviews. 

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search