eCommerce

Black Friday & Cyber Monday: Ένας στους δύο Έλληνες αγόρασαν online ηλεκτρονικά είδη

Black Friday & Cyber Monday: Ένας στους δύο Έλληνες αγόρασαν online ηλεκτρονικά είδη

Τα ηλεκτρονικά είδη κυριάρχησαν στις αγορές των Ελλήνων καταναλωτών κατά την περίοδο των δύο συνδεδεμένων market events, Black Friday & Cyber Monday. Ένας στους δύο καταναλωτές, που επέλεξε το ηλεκτρονικό κανάλι για τις αγορές του, αγόρασε ηλεκτρονικά είδη, τρεις στους δέκα ακριβά καλλυντικά και δύο στους δέκα διάφορα επώνυμα είδη.

Σύμφωνα με μίνι έρευνα του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, κατά τις δύο ημέρες των προσφορών, οι επτά στους δέκα χρησιμοποίησαν κάρτα για τις αγορές τους και μόνο τρεις στους δέκα μετρητά. Το τριήμερο των συγκεκριμένων προσφορών, οι καταναλωτές ξόδεψαν 360% παραπάνω από οποιαδήποτε άλλο τριήμερο του χρόνου.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι τις περισσότερες ηλεκτρονικές παραγγελίες και αγορές είχαν οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών της Αττικής. Οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών της Αττικής, εμφανίζονται οι πλέον κερδισμένες και ακολούθησαν τα πολυκαταστήματα στην υπόδηση, τα ακριβά καλλυντικά και γενικά τα επώνυμα είδη. Οι μεγάλες επιχειρήσεις προσέφεραν και μεγάλες εκπτώσεις άνω του 60%, ενώ οι μικρές, μικρότερες εκπτώσεις 20%-40%.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές και στις αγορές από φυσικά καταστήματα, με 44%, ξεπέρασαν σε προτίμηση τα καλλυντικά, που έρχονται τρίτα με 30% και ακολουθούν με 24% αξεσουάρ και gadgets, 22% ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού και τέλος, διάφορα χριστουγεννιάτικα δώρα. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις από διάφορες έρευνες, κυρίως, με σημείο αναφοράς αυτήν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνουν λόγο για έναν εβδομαδιαίο τζίρο της τάξης των €3 δισ., δηλαδή περίπου το 8% του ετήσιου τζίρου της λιανικής. Εκτιμάται ότι οι έξι στους δέκα καταναλωτές αγόρασαν από 3-4 προϊόντα και υπηρεσίες αυτές τις ημέρες. Οι καταναλωτές - σύμφωνα με τον μέσο όρο των αποδείξεων σε πολυχώρους, πολυκαταστήματα και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες - ξόδεψαν ο καθένας €180-€200. Στις μικρότερες εμπορικές και άλλες επιχειρήσεις των αγορών της Αττικής, ο μέσος όρος των αποδείξεων κινήθηκε ανάλογα με το είδος από €30-€50.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search