eCommerce

Διπλασιασμός των online πωλήσεων προϊόντων σουπερμάρκετ έως το 2025

Διπλασιασμός των online πωλήσεων προϊόντων σουπερμάρκετ έως το 2025

Ταχύτατες αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, με σαφή στροφή προς το online κανάλι, αναμένονται τα επόμενα χρόνια ακόμη και σε κλάδους, οι οποίοι, μέχρι σήμερα, είναι προσανατολισμένοι στα φυσικά σημεία πώλησης. Έως το 2025, το e-commerce θα αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας δαπάνης για ταχυκίνητα καταναλωτικά αγαθά (Fast Moving Consumer Goods -FMCG, βασικά είδη καθημερινής χρήσης, όπως το γάλα ή το ψωμί, αλλά και μη τρόφιμα). Το ποσοστό αυτό συνιστά διπλασιασμό σε σχέση με τις επιδόσεις του online καναλιού πώλησης FMCG το 2018 (5,1%). Η τάση αυτή θα είναι ακόμη πιο έντονη σε διάφορες αγορές ανά τον πλανήτη.

Για παράδειγμα, στην Κίνα, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις FMCG θα αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων του κλάδου (31%) το 2025. H  Κίνα να ηγείται της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών με την πιο ισχυρή online αγορά ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Carrefour ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κινεζική αγορά, καθώς βλέπει τις προοπτικές της στη χώρα να “αδυνατίζουν” λόγω της έντονης στροφής προς το ηλεκτρονικό κανάλι πώλησης.

Η δεύτερη πιο δυναμική αγορά, διεθνώς, για το e-commerce FMCG θα είναι η Νότια Κορέα με ποσοστό 24%, ενώ ακολουθεί η Ταϊβάν με 20% και οι ΗΠΑ με 12%. Μεγάλη Βρετανία (9%), Γαλλία (8%), Αργεντινή (3%), Βραζιλία (3%) και Μεξικό (3%) συμπληρώνουν τη λίστα των χωρών του κόσμου, όπου οι online πωλήσεις FMCG θα αντιπροσωπεύουν το σημαντικότερο ποσοστό των συνολικών πωλήσεων.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search