eCommerce

Quick Review: CS-Cart VS Magento

Quick Review: CS-Cart VS Magento

του Φώτη Κουρμαδά

Αν πρόκειται να κατασκευάσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορα πράγματα. Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του παζλ είναι ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε για το online κατάστημά σας. 

Από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες είναι το CS-Cart και το Magento, δύο επαγγελματικές λύσεις ειδικά για ηλεκτρονικό εμπόριο, που υιοθετούν το μοντέλο της αδειοδότησης.

Κάθε ένα από αυτά τα δυο λογισμικά έχει ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών. Για το CS-Cart  θα πρέπει να ψάξετε για έναν πάροχο φιλοξενίας. Θα βρείτε σίγουρα μια αξιόπιστη και βολική εταιρεία που παρέχει πολλαπλές τοποθεσίες διακομιστών, ξεκινώντας ακόμη και με ένα καλό πακέτο φιλοξενίας shared hosting ή VPS..

Για το Magento, επίσης θα χρειαστεί να βρείτε μια εταιρεία φιλοξενίας για να στεγάσει τον ιστότοπό σας, καθώς και μια εταιρεία ανάπτυξης, για να ρυθμίσετε τον κώδικα και να τον προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Είναι αρκετά απαιτητικό στη φιλοξενία και shared hosting ή VPS λύσεις δεν αποτελούν επιλογή. Η ανάγκη dedicated hosting είναι εξαρχής επιτακτική.

Το Magento διαθέτει μια αρθρωτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την εύκολη επέκταση και ανανέωση του συστήματος. Η πλατφόρμα είναι χτισμένη στο framework Zend, βασισμένο σε PHP / MySQL και κάνει εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας AJAX. Έχει ανοιχτό κώδικα, αλλά, για να πούμε την αλήθεια, δεν είναι τόσο εύκολος για έναν ερασιτέχνη προγραμματιστή, ενώ για έναν μη προγραμματιστή είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ασχοληθεί  μαζί του. Πάρα πολλά αρχεία και πολύπλοκη λογική είναι ζητήματα που ανεβάζουν αρκετά το κόστος προγραμματισμού.

Το CS-Cart είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα PHP / MySQL που χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες AJAX. Έχει και αυτό αρθρωτή αρχιτεκτονική που βασίζεται σε hooks τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν τη λειτουργία της πλατφόρμας χωρίς να παρεμβαίνουν στον βασικό πηγαίο κώδικα. Σε αντίθεση με το Magento, το CS-Cart χρησιμοποιεί πρότυπα Smarty για τη μορφή του storefront. Στην πραγματικότητα, είναι λίγο πιο εύκολο να κατανοηθεί από το Magento αν και ένας ερασιτέχνης προγραμματιστής πρέπει να μάθει πολλά πριν κάνει οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές. Όμως, στα χέρια των επαγγελματιών, το CS-Cart είναι εύκολο, ευέλικτο και πολύ ευχάριστο.

Το CS-Cart είναι επίσης ευκολότερο να εγκατασταθεί, ενώ η εγκατάσταση του Magento μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και περισσότερη προσπάθεια, επειδή έχει περισσότερες επιλογές.

Το CS-Cart διαθέτει ενσωματωμένες πάνω από 500 λειτουργίες, είτε σε μορφή πρόσθετου είτε ως ενσωματωμένη λειτουργία στον πυρήνα του, ενώ η αναβάθμιση του πλέον έχει γίνει πολύ εύκολη υπόθεση. Επίσης, τα πρόσθετα τρίτων κατασκευαστών καλύπτουν κάθε επιπλέον ανάγκη σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Το Magento έχει επίσης ενσωματωμένη μια μεγάλη βιβλιοθήκη πρόσθετων, κάνοντάς το πολύ ευέλικτο στη χρήση. Η αγορά προσθέτων τρίτων κατασκευαστών είναι αρκετά ώριμη, όμως οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Εν κατακλείδι, το Magento είναι μια λύση που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης που επιθυμούν να έχουν μια απολύτως σταθερή, ανθεκτική πλατφόρμα χωρίς προβλήματα με πολύπλοκες δυνατότητες αγορών και που έχουν διαθέσιμο προϋπολογισμό για προσαρμογές και φιλοξενία.

Από την άλλη, το CS-Cart, είναι μια αξιόπιστη, πλήρως εξοπλισμένη επιλογή για μικρές αλλά αναπτυσσόμενες, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, η πλατφόρμα είναι προσιτή και η παρεχόμενη λειτουργικότητα που προσφέρει μπορεί άνετα να συγκριθεί με το Magento.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα eCommerce

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search