Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Larry Hogan, ανακοίνωσε μια επείγουσα οδηγία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που απαγορεύει τη χρήση της εφαρμογής τού TikTok, διότι μπορεί να εμπλέκεται σε κυβερνοκατασκοπεία, κρατική παρακολούθηση και συλλογή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.
Επίσης, το αρνητικό κλίμα κατά του TikTok στη ΗΠΑ για πιθανότητες κατασκοπείας, οδήγησε άλλους κρατικούς αξιωματούχους να απαγορεύσουν την εφαρμογή σε κυβερνητικές συσκευές και γραφεία στη Νότια Ντακότα, τη Νότια Καρολίνα, τη Νεμπράσκα και το Τέξας.
Επιπλέον, η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) και οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, έχουν επίσης απαγορεύσει την εφαρμογή στις συσκευές των στελεχών τους.
Όπως μεταδίδει το Insider Inteliggence, o γενικός εισαγγελέας της Ιντιάνα κατέθεσε δύο αγωγές κατά του TikTok σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών και τη μεταχείριση της πλατφόρμας σε ανήλικους χρήστες — συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο εκθέτει τα παιδιά σε ναρκωτικά, αλκοόλ, βωμολοχίες και ακατάλληλο υλικό.
Η μία αγωγή κατηγορεί το TikTok ότι ψευδώς ισχυρίστηκε ότι ήταν κατάλληλο για χρήστες μεταξύ 13 και 17 ετών, ενώ η δεύτερη υποστηρίζει ότι οι κινεζικές αρχές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.
Από την πλευρά τής TikTok, δήλωσαν ότι το απόρρητο και η ασφάλεια της κοινότητας είναι η πρώτη τους προτεραιότητα, πως έχουν μέριμνα για τους νέους στις πολιτικές τους, περιορίζουν τις δυνατότητες ανά ηλικία, παρέχουν στους γονείς εργαλεία και πόρους και συνεχίζουν να επενδύουν σε νέους τρόπους για να απολαμβάνουν οι χρήστες περιεχόμενο που βασίζεται στην καταλληλότητα της ηλικίας τους.
Τα μέτρα εναντίον του TikTok από κυβερνητικές υπηρεσίες και τοπικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να επεκταθούν στον δημόσιο τομέα, με επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους οργανισμούς να απαγορεύουν την εφαρμογή, για να προστατεύσουν τα δεδομένα των χρηστών.
H TikTok βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να αντικρούσει τις υποψίες περί κατασκοπίας, οι οποίες έχουν καθυστερήσει, ενώ οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να ανησυχούν για πιθανά ζητήματα εθνικής ασφάλειας που θα μπορούσε να δημιουργήσει η εφαρμογή, δεδομένης της ιδιοκτησίας της από την κινεζική εταιρεία ByteDance, ανέφερε η Wall Street Journal.
Μοιραστείτε το άρθρο
[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]