Digital Marketing

Πρόστιμο 405 εκ. ευρώ στο Instagram για παραβίαση ιδιωτικότητας ανηλίκων

Πρόστιμο 405 εκ. ευρώ στο Instagram για παραβίαση ιδιωτικότητας ανηλίκων

Οι ιρλανδικές ρυθμιστικές Aρχές επέβαλαν πρόστιμο 405 εκατομμυρίων ευρώ στο Instagram, ως αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε επί μακρόν, μετά από καταγγελίες που αφορούσαν παραβίαση δεδομένων ανηλίκων και ιδιαίτερα τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Είναι το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλεται στην εταιρεία από τη συγκεκριμένη ρυθμιστική αρχή και από την Meta, ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Στέλεχος της Meta ανέφερε στο BBC News: «Αυτή η έρευνα επικεντρώθηκε σε παλιές ρυθμίσεις που τροποποιήσαμε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο και έκτοτε έχουμε διαθέσει πολλές νέες λειτουργίες για να βοηθήσουμε τους εφήβους να είναι ασφαλείς και οι πληροφορίες τους απόρρητες. Οποιοσδήποτε χρήστης είναι κάτω των 18 ετών έχει αυτόματα τον λογαριασμό ρυθμισμένο ως ιδιωτικό όταν εγγραφεί στο Instagram, έτσι ώστε μόνο τα άτομα που γνωρίζει να μπορούν να βλέπουν τι δημοσιεύει και οι ενήλικες να μην μπορούν να στείλουν μηνύματα σε εφήβους που δεν τους ακολουθούν».

Επιπρόσθετα σημείωσε: «Ενώ έχουμε συνεργαστεί πλήρως με τη ρυθμιστική Αρχή καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας, διαφωνούμε με τον τρόπο υπολογισμού αυτού του προστίμου και σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά την υπόλοιπη απόφαση».

Οι ρυθμιστικές Αρχές της Ιρλανδίας ελέγχουν μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν στη χώρα την έδρα τους για τις δραστηριότητες τους στην Ευρώπη. Ποτέ δεν έχουν επιβάλει τόσο μεγάλο πρόστιμο για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης - GDPR.

Πέρσι, επέβαλαν πρόστιμο στο WhatsApp ύψους 225 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχή δεδομένων του Λουξεμβούργου επέβαλε στην Amazon πρόστιμο ρεκόρ 746 εκατ. ευρώ.

 

Εικόνα: Georgia de Lotz, Unsplash
  

 

Μοιραστείτε το άρθρο

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 


Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search