Digital Marketing

Η Google ανακοίνωσε τρία νέα εργαλεία απόκρυψης της online δραστηριότητας

Η Google ανακοίνωσε τρία νέα εργαλεία απόκρυψης της online δραστηριότητας

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την ηλεκτρονική ασφάλεια (Cybersecurity Awareness Month) και στο πλαίσιο αυτό, η Google ανακοίνωσε τρεις νέους τρόπους για να κρύβουν οι χρήστες τη δραστηριότητά τους από υπηρεσίες τής εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος έλεγχος που προσφέρει πλέον η εταιρεία στους χρήστες, αφορά στους Google Maps, στο YouTube και στο Google Assistant.

 

youtube data

Στους χάρτες, θα είναι διαθέσιμη εντός του μήνα η λειτουργία "incognito" αρχικά για Android και κατόπιν θα διατεθεί και για iOS. Κατά την πλοήγηση στο incognito mode, τα μέρη τα οποία ψάχνει ο χρήστης δε θα αποθηκεύονται στον λογαριασμό του και δε θα χρησιμοποιούνται για να του σερβίρει η εταιρεία "εξατομικευμένη εμπειρία" στην οποία, βεβαίως, συμπεριλαμβάνονται οι διαφημίσεις.

Όσον αφορά στο YouTube, η Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία στη διαγραφή των δεδομένων τους και στο ιστορικό των τοποθεσιών τους, επιλέγοντας για αυτές τις πληροφορίες να αποθηκεύονται για 3 μήνες, 18 μήνες, ή μέχρι να διαγραφούν "χειροκίνητα", με ενέργεια του ίδιου του χρήστη.

Τέλος, η Google (επιτέλους) δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της υπηρεσίας Google Assistant να διαγράψουν άμεσα τις πρόσφατες φωνητικές εντολές ή ερωτήσεις που έκαναν, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν κάποια εφαρμογή στο κινητό τους. Πλέον, θα μπορούν απλά να πουν "Hey Google, delete the last thing I said to you” ή “delete everything I said to you last week” και τα δεδομένα θα διαγραφούν.

Εάν έχετε συμβατή συσκευή ώστε να χρησιμοποιείτε Google Assistant και θέλετε να διαγράψετε το παλιότερο ιστορικό σας, θα πρέπει να βρείτε τη σχετική επιλογή στο μενού ρυθμίσεων, αφού δε μπορεί να γίνει με φωνητική εντολή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 

ινκόγκνιτο

noun: ινκόγκνιτο, αγνώριστος

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search