Digital Marketing

To 96% των νέων 16-24 στην Ελλάδα χρησιμοποιεί κοινωνικά δίκτυα

To 96% των νέων 16-24 στην Ελλάδα χρησιμοποιεί κοινωνικά δίκτυα

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter ή το Instagram. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 56% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών συμμετείχαν στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2018. Το ποσοστό συμμετοχής, μάλιστα, στις σχετικές ιστοσελίδες βαίνει σταθερά αυξανόμενο από την αρχή της συλλογής δεδομένων από την Eurostat, καθώς, για παράδειγμα, το 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 38%. Η συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως δημιουργία προφίλ χρήστη, η δημοσίευση μηνυμάτων ή άλλης μορφής παρουσία στα social media.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής, που επεξεργάστηκε ο ΣΕΠΕ, μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., το ποσοστό συμμετοχής σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν υψηλότερο στη Δανία (79%), με τους Βέλγους να είναι οι αμέσως επόμενοι στη λίστα με τους πιο φανατικούς χρήστες των social media στην Ευρώπη (73%), ενώ ακολουθούν οι Σουηδοί και οι Βρετανοί (70%).

Όπως είναι αναμενόμενο, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται - για την ακρίβεια εκτοξεύεται - στις μικρότερες ηλικίες. Συγκεκριμένα, στις ηλικίες μεταξύ 16 έως 24 ετών, σχεδόν 9 στους 10 πολίτες στην Ε.Ε. συμμετείχαν σε κοινωνικά δίκτυα (88%) το 2018. Το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε από 77% στη Γαλλία και 79% στην Ιταλία έως 97% στην Τσεχία, τη Δανία και την Κροατία.

Όσον αφορά στη χώρα μας, το ποσοστό των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο γενικό πληθυσμό είναι 53%, ενώ στις ηλικίες μεταξύ 16 και 24 ετών, το ποσοστό συμμετοχής είναι σχεδόν καθολικό, αφού ανέρχεται στο 96%.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr.

[social_share googleplus="no" linkedin="yes" whatsapp="no" viber="no"]

 
Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Digital Marketing

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search