Tech & Business

Μeta: Αναγκαία τα κοινά standards για την επισήμανση περιεχομένου AI

Μeta: Αναγκαία τα κοινά standards για την επισήμανση περιεχομένου AI

Στην ανάγκη να υπάρξουν άμεσα κοινοί κανόνες στην τεχνολογική βιομηχανία και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την επισήμανση περιεχομένου που έχει παραχθεί αξιοποιώντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Global Affairs της Meta, κ. Nick Clegg.

Αυτό επεσήμανε, ανάμεσα σε άλλα, συνομιλώντας για τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Δημοκρατίας με την κα Liz Alderman, Chief European Business Correspondent, The New York Times, στο πλαίσιο του 11ου Athens Democracy Forum.

Απαντώντας στις ανησυχίες που διατυπώνονται σχετικά με τις τεχνολογικές καινοτομίες που αφορούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στις πιθανές χρήσεις που μπορεί να έχει στο μέλλον, ο κ. Clegg σημείωσε πως, πράγματι, όπως κάθε τεχνολογική καινοτομία, μπορεί να αξιοποιηθεί και με κακή πρόθεση, υπογραμμίζοντας πως είναι μία τυπική ανθρώπινη αντίδραση η ανησυχία για κάθε πιθανή άσχημη εξέλιξη.

Εντούτοις, ξεκαθάρισε πως σήμερα, τα εργαλεία ΑΙ που έχουν αναπτυχθεί, παρότι έχουν εξαιρετικά αποτελεσματικά στη διαχείριση μεγάλων βάσεων δεδομένων, δεν διαθέτουν δυνατότητες πραγματικής αυτονομίας. Όπως είπε, μπορεί τα συστήματα αυτά να είναι παραγωγικά, στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχουν την αντιληπτική ικανότητα να γνωρίζουν τι είναι αυτό που παράγουν.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της παραπληροφόρησης, υπενθύμισε πως εργαλεία με αντίστοιχες δυνατότητες παραπληροφόρησης του κοινού υπάρχουν εδώ και χρόνια και έθεσε το καίριο ερώτημα του πώς, τελικά, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει για μεγάλες πλατφόρμες όπως η Meta όχι απλώς μία ασπίδα, αλλά και ένα όπλο στην μάχη ενάντια στην παραπληροφόρηση.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα σχετικής προσπάθειας τον περιορισμό της ρητορικής μίσους στις πλατφόρμες social media. Όπως είπε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες για παρακολούθηση του περιεχομένου που δίνουν τα συστήματα ΑΙ έχει υπάρξει τεράστια πρόοδος στον περιορισμό της ρητορικής μίσους κατά 50-60%.

Σύμφωνα με τον κ. Clegg, τα συστήματα αυτά, εφόσον εκπαιδευτούν σωστά, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν κάθε πιθανή προσπάθεια παραπληροφόρησης ανάμεσα σε διαφορετικές πλατφόρμες και Μέσα, ακόμα και αν έχει υπάρξει αλλαγή στο περιεχόμενό τους προκειμένου να μην εντοπίζονται εύκολα.

Δείτε περισσότερα στο moved.gr

Η εικόνα δημιουργήθηκε με χρήση πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image
Image

Πρόσφατα άρθρα Tech & Business

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2024 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search