Logistics

Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζονται για να κάνουν παραδόσεις με drones το 2024

Τα ΕΛΤΑ ετοιμάζονται για να κάνουν παραδόσεις με drones το 2024

Η νέα ηγεσία των ΕΛΤΑ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την βουλγαρική startup, Dronamics, για ανάπτυξη παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone, όχι μόνο σε ελληνικά νησιά, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

H νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ ακολουθεί νέα στρατηγική, ξεκινώντας με τη μείωση των καταστημάτων, προκειμένου να περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη και να εξοικονομήσουν προσωπικό, ενώ το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η αλλαγή στην πολιτική των παραδόσεων ταχυδρομείου με cargo drone.

Από την ανάπτυξη παράδοσης με drones μέσω υπηρεσίας που θα αναπτύσσονταν μέσα στα ΕΛΤΑ για παράδοση καταρχήν φαρμάκων υψηλού κόστους, πλέον οι ορίζοντες φαίνεται να ανοίγουν και η υπηρεσία θα αναπτυχθεί μέσα από συνεργασία με την βουλγαρική startup Dronamics. Μάλιστα, πλέον ο στόχος δεν είναι παραδόσεις μικροδεμάτων στην ενδοχώρα σε μικρές αποστάσεις, αλλά σε νησιά και υπάρχει πιθανή επέκταση και σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με στόχο να αλλάξουν τα δεδομένα στις παραδόσεις ταχυδρομείου μέσα από μια υπηρεσία που θα αναπτυχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιφέροντας αυθημερόν παραδόσεις σε μακρινές περιοχές με μειωμένο κόστος και με «πράσινο  αποτύπωμα». Μάλιστα, η βουλγαρική εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία με τα ΕΛΤΑ κάνοντας και σχετική ανάρτηση στο site της.

Η καινοτομία που έχει αναπτύξει η βουλγαρική startup προσέλκυσε το ενδιαφέρον των παραδοσιακών ΕΛΤΑ και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της καταρχήν συμφωνίας τα πρώτα δρομολόγια παράδοσης θα γίνουν από τις αρχές του 2024, αλλάζοντας τα πάντα στις ταχυμεταφορές στην χώρα μας, που λόγω των νησιών και των ορεινών όγκων παρουσιάζει καθυστερήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η Dronamics στοχεύει να δημιουργήσει αυθημερόν δρομολόγια που θα συνδέουν την Αθήνα με το βορρά καθώς και με τα νησιά στο νότο.

Δείτε περισσότερα στο moved.gr

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search