Logistics

Η Amazon ξεκινά παραδόσεις με drones στην Ευρώπη

Η Amazon ξεκινά παραδόσεις με drones στην Ευρώπη

Η Amazon ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη χρήση drones κατά την παράδοση πακέτων σε πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία από το 2024 σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Οι επιλεγμένοι πελάτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν με drones αντικείμενα βάρους έως και 2 κιλών στους κήπους τους. Η εταιρεία θα αποκαλύψει σύντομα τις πρώτες περιοχές όπου η παράδοση drone θα είναι διαθέσιμη δοκιμαστικά για τους πελάτες.

Επί του παρόντος, η Amazon προσφέρει παραδόσεις με drones σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, για προϊόντα βάρους έως 2,2 κιλών. Για την επέκταση των συγκεκριμένων υπηρεσιών στην Ευρώπη, η Amazon συνεργάζεται στενά με τις ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές για την τήρηση των κανονισμών.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγγελίας, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν παράδοση με drone εάν είναι διαθέσιμη στην περιοχή τους. Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, το drone θα πετάξει στον κήπο του πελάτη, θα παραδώσει το πακέτο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη βάση του.

Ο David Carbon, Αντιπρόεδρος της Amazon Prime Air, δηλώνει: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτήν την τεχνολογία. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από χιλιάδες αντικείμενα βάρους 2,2 κιλών ή λιγότερο, από σαπούνι πιάτων και οδοντόβουρτσες μέχρι προϊόντα ομορφιάς και μπαταρίες, αρκεί τα προϊόντα που παραγγέλθηκαν να χωρέσουν σε συσκευασία μεγέθους κουτιού παπουτσιού».

Οι πελάτες που ενδιαφέρονται για παράδοση με drone πρέπει πρώτα να εγκριθούν. Το drone απαιτεί άφθονο ανοιχτό χώρο για να παραδώσει ένα πακέτο από ύψος περίπου 3,6 μέτρων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας πελάτης τοποθετεί έναν δείκτη με έναν κωδικό QR στο γκαζόν για να καθοδηγήσει το drone στο σημείο παράδοσης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Amazon σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει παράδοση χωρίς δείκτες, με τα drones να εντοπίζουν τοποθεσίες παράδοσης χρησιμοποιώντας GPS.

Οι παραδόσεις θα διεκπεραιωθούν από ένα μικρότερο και πιο αθόρυβο drone σε σχέση με αυτά που λειτουργούν στις ΗΠΑ, το οποίο θα παρουσιαστεί από την Amazon μέχρι το τέλος του 2023. Αυτό το drone μπορεί να λειτουργήσει σε ελαφριά βροχή και αέρα και να ταξιδέψει έως και 12 χιλιόμετρα για παράδοση.

Πηγή: ecommercenews

Εικόνα: aboutamazon

Image
Image

Follow Us

Image
Εγγραφή στο Newsletter

Θα λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Image

Πρόσφατα άρθρα Logistics

Image
Image

See also from Verticom

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Categories Menu

Site Menu

Image

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

Stay in Touch

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αρθρογραφία

Διαφήμιση

© 2023 WebWorldNews. All Rights Reserved.Design & Development by Verticom

Search